Gazdaság

Lázárék kiadták az utasítást a mini-Dubaj területének kiürítésére

rtl.hurtl.hu

2024. február 15. 14:26

 Elkezdték elküldeni a bérlőket a mini-Dubaj területéről és a sitthegyek elszállítását is ukázba adta Lázár János minisztériuma.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) utasítására a MÁV megindította a bérleti és egyéb használati jogviszonyok felmondását a rákosrendezői fejlesztés területén, illetve felszólította a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok használóit a terület átadására – közölte a Lázár János vezette tárca csütörtökön.

A MÁV szerint a 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés felmondásáról, vagy közös megegyezés kezdeményezéséről szóló értesítést a héten küldték meg az illetékeseknek.

A minisztérium szerint a beruházás előkészítéséhez most el kell szállítani az 1999-ben leégett Budapest Sportcsarnok bontásából származó 175 ezer tonna építési hulladékot. Az ÉKM célja az, hogy a nyár végére a terület kiürítése befejeződjön és megindulhasson az ingatlanfejlesztés következő szakasza – írják a közleményben.

A mini-Dubajként emlegetett rákosrendezői beruházást december elején jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter. Az új városrész 6 milliárd euróba kerülne, amiből 1 milliárdot állna a magyar állam, 5 milliárdot pedig a nemzetközi befektető, aki az Egyesült Arab Emirátusokból érkezhet. Részletek itt:


Nyitókép: RTL

#Gazdaság#mini dubaj#rákosrendező#lázár jános#máv#kiürítés#építési és közlekedési minisztérium#szerződés#felmondás

Címlapról ajánljuk