Gazdaság

Küszöbön a Budapest Airport megvásárlása

rtl.hurtl.hu

2024. január 17. 18:21

A Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium szerint „nagyon közel a végleges megállapodás” a Budapest Airport felvásárlásáról.  

A reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások továbbra is ütemezetten és jól haladnak, azok már a megállapodáshoz nagyon közeli szakaszban járnak – közölte az atv.hu kérdésére szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A lap szerint felgyorsultak a tárgyalások, és küszöbön áll a Budapest Airport felvásárlása. „A tárgyalások már egy olyan szakaszban járnak, ahol a felek között nagyon közel a végleges megállapodás” – tudatta a Nagy Márton vezette tárca sajtóosztálya. Hozzátették, a tranzakció további előrehaladásáról időben tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Orbán Viktor a nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta a vásárlásról, hogy „ezt én egy befejezett ügynek gondolom dacára annak, hogy úgy beszélünk róla, mintha nyitott lenne. Ez egy befejezett ügy, csak a technikai részleteket kell lezárni”.

Végleges megállapodás ugyan még nincs, de a repülőtéren már most is egyre több NER-közeli szereplő tűnik fel

Korábban arról is írtunk, hogy a kormány „nem stratégiai eszközöket” fog eladni annak érdekében, hogy megvalósítsa reptérvásárlási terveit. Ennek nyomán a magyar állam december közepén a Yettel-részesedését is eladta. A Budapest Airport felvásárlását egyébként nemrégiben az Európai Bizottság is engedélyezte: a magyar állam egy francia vállalattal közösen szerezné meg, és az unió szerint a közös üzlet nem sérti a versenyjogot:

#Gazdaság#budapest airport#felvásárlás#Nagy Márton#nemzetgazdasági minisztérium

Címlapról ajánljuk