Gazdaság

Több mindent elad az állam, hogy megvehesse a Budapest Airportot

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 16:04

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, a kormány „nem stratégiai eszközöket” fog eladni annak érdekében, hogy megvásárolhassa a Budapest Airportot.

A magyar kormány csomagban fizetne a Budapest Airportért, ami költségvetési forrásokat és a fejlesztési bank forrásait foglalná magában, valamit nem stratégiai eszközök eladásából befolyó pénzeket is – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Világgazdaság konferenciáján.

A Reuters tudósítása szerint a miniszter nem árulta el, pontosan milyen eszközökön adna túl az állam, írja a hvg.hu. Nagy Márton ugyanakkor bejelentette: a kormány várakozása szerint 

még az év vége előtt lezárulnak a reptér megvásárlásáról szóló tárgyalások.

Júniusban közölte a kormány, hogy Magyarország „baráti" társbefektetőt keres a Budapest Airport megvásárlására. Szeptember elején erősítette meg a Budapest Airport tulajdonosa (AviAlliance GmbH.), hogy tárgyalnak Ferihegy eladásáról, miután új vételi ajánlatot tett a kormány. 

Az RTL Híradó korábbi riportja szerint 4 és 5 milliárd euró, vagyis 1500 és 2000 milliárd forint között lehet az az ár, amennyiért a jelenlegi gazdái eladhatják a magyar államnak a Budapest Airport többségi tulajdonát.


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Gazdaság#budapest airport#Nagy Márton#ferihegy#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#eladás

Címlapról ajánljuk