Gazdaság

Unja a szállodákat, zsúfolt strandokat? Itt egy eladó horvát sziget

rtl.hurtl.hu

2024. január 5. 16:49

Sokkal olcsóbb, mint a jacht, amin Mészáros Lőrincéket fotózták, de nem biztos, hogy jó választás azoknak, akik el szeretnének vonulni a világ elől.

1,2 milliárd forintnyi euróért eladó egy lakatlan sziget Horvátországban – írja a Portfolio.

A Dubrovnik közelében található, több mint két hektáros Veliki Školj szigetet fenyőerdő borítja és egy 1968 előtt épült kőház is van rajta. Új építkezés nem engedélyezett, de ha valaki bejegyeztet rá egy családi gazdaságot, újabb épületet is elhelyezhet, vagy olajfaligetet és más növényeket telepíthet.

Korábban Szijjártó Pétert épp Horvátországban fotózták le egy luxusjachton, Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea viszont már az olasz és francia partoknál szelte tavaly a tengert egy 62 méteres szuperjachton, dobozos kávét iszogatva. A Veliki Školj sziget azonban nem biztos, hogy jó választás annak, aki számára fontos a diszkréció, mert a vásárlónak abba is bele kell törődnie, hogy a sziget birtoklása nem jogosítja fel a strandok kizárólagos használatára, vagyis nem tilthatja meg másoknak, hogy a parthoz, és a parthoz közeli vizekhez hozzáférjenek.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Gazdaság#horvátország#sziget#ingatlan

Címlapról ajánljuk