Gazdaság

Lázár János megerősítette, kínai autógyár jön Szegedre

rtl.hurtl.hu

2023. december 21. 16:22

A miniszter „aggódik” Hódmezővásárhelyért, szerinte eljelentéktelenedhet a város.

A magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása érkezhet Szegedre a BYD kínai elektromosautó-gyártó révén – ezt Lázár János mondta a hódmezővásárhelyi rádió műsorában csütörtökön.

Az építési és közlekedési miniszter szerint Makó és Szeged is „hatalmasat dobbanthat” 2024-ben és az azt követő években, Hódmezővásárhely viszont eljelentéktelenedhet a két város között – vélekedett a fideszes politikus. A kormánypárti Promenad24 szemléje szerint Lázár azt mondta:

Amilyen utat a vásárhelyiek 2019-ben maguknak választottak, az járhatatlan, az a sors pedig élhetetlen. Ez teljes zsákutca, ami Hódmezővásárhelyen van, és nem is visz sehová

– ezzel a miniszter arra utalt, hogy a legutóbbi önkormányzati választáson az ellenzéki Márki-Zay Pétert választották polgármesternek, és a Fidesz a 15 tagú közgyűlésbe is mindössze 5 képviselőt tudott bejuttatni.

Arról is beszélt Lázár, hogy Makóra egy nagy kínai gyár települ, amely jövő decemberben már gyártani akar ott. Ez, mint mondta, azért fontos, mert „az ország egyik legrosszabb munkaadója” a helyi Continental gumigyár, amely „egészen elképesztő körülmények közé taszítja a makói dolgozókat”, így gondoskodni kellett arról, hogy máshol is lehessen dolgozni. Egy nagy élelmiszeripari csomagolóüzem épül a Makói Ipari Parkban, „mely megfelelő munkahelyet biztosít a makóiaknak, és melyben van növekedési potenciál” – állította a miniszter.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Gazdaság#lázár jános#szeged#makó#hódmezővásárhely#kína#byd

Címlapról ajánljuk