Gazdaság

Felfüggesztette a kormányhivatal a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozó működését

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 14:53

A kormányhivatal felfüggesztette a SungEl Hitech Hungary Kft. akkumulátorfeldolgozójának a működését, miután már ötször megbüntették őket.

Határozatlan időre felfüggesztette a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozó működését a Nógrád Megyei Kormányhivatal kedden – vette észre a 444.hu a hivatal honlapján.

A kormányhivatal szerint a 

bátonyterenyei üzem ugyan a környezetet nem szennyezte, de sorozatosan megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szigorú előírásokat.


Azt is hozzátették, a hatóság, mielőtt elrendelte a súlyos szankciót, a törvény által előírt fokozatosság elvét figyelembe véve hat alkalommal, összesen közel 100 millió forint bírsággal sújtotta a SungEl Hitech Hungary Kft-t.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy az üzemben akkor indulhat újra a munka, ha a cég megteremti a jogszerű működés feltételeit, amelyhez rendeznie kell a túltárolt hulladék helyzetét is.

Mint arról mi is beszámoltunk, a kormányhivatal eddig öt alkalommal szabott ki hulladékgazdálkodási bírságot a cégre. A dél-koreai vállalat eközben azt tervezi, hogy megduplázza az eddigi gyártókapacitását.

Az üzemben a közelmúltban robbanás és tűz is volt, és azért is megbírságolták már a céget, mert rákkeltő anyagokkal veszélyeztette a munkásait, sőt még az ellenőrzést végző kormányhivatalnokok is rosszul lettek. A témában korábban az RTL Híradó is készített riportot:


Nyitókép: A SungEel HiTech Hungary Kft. második üzeme a bátonyterenyei ipari parkban a megnyitójának napján, 2021. július 7-én. Fotó: MTI/Komka Péter.

#Gazdaság#akkumulátor#feldolgozó#dél-korea#nógrád megyei kormányhiavatal#felfüggesztés#bátonyterenye#sungel hitech hungary kft

Címlapról ajánljuk