Gazdaság

Szabálytalan működés miatt ismét megbüntették a bátonyterenyei akkufeldolgozót

rtl.hurtl.hu

2023. július 8. 12:58

Az elmúlt két évben az ismételt jogsértések miatt kiszabott bírságok összértéke már a 100 millió forintot közelíti. A bírság mellett a hatóság akár az üzem bezárását is elrendelheti, ha nem szüntetik meg a jogsértést.

Újabb, csaknem 50 millió forintos büntetést szabott ki egy bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó üzemre a nógrádi kormányhivatal pénteken. 

A cégnek azért kell a szigorú hulladékgazdálkodási bírságot megfizetnie, mert egyes hulladéktípusok esetében az engedélyében meghatározotthoz képest csaknem 1600 tonnával többet gyűjtött és hasznosított a tavalyi évben. 

A kormányhivatal rendszeresen ellenőrzi a vállalkozást, az elmúlt két évben az ismételt jogsértések miatt kiszabott bírságok összértéke már a 100 millió forintot közelíti. 

A bírság mellett a hatóság akár az üzem bezárását is elrendelheti, ha nem szüntetik meg a jogsértést.

A kormányhivatal eddig öt alkalommal szabott ki hulladékgazdálkodási bírságot a cégre, de jelenleg is több eljárás van folyamatban. 

A dél-koreai vállalat azt tervezi: megduplázza az eddigi gyártókapacitását. Az üzemben a közelmúltban robbanás és tűz is volt, és azért is megbírságolták már a céget, mert rákkeltő anyagokkal veszélyeztette a munkásait, sőt még az ellenőrzést végző kormányhivatalnokok is rosszul lettek. 


Nyitókép: RTL Híradó

#Gazdaság#bátonyterenye#akkumulátor#üzem#bírság

Címlapról ajánljuk