Gazdaság

Az árstop miatt felvásárolják a fagyasztóládákat a magyarok

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 7:42

A legnépszerűbb modellekből hiány van. 

Hiánycikk lett a fagyasztó, miután tavaly nyár óta drasztikusan megugrott a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet Magyarországon – írta a G7. A gazdasági lap cikke szerint a az árstopnak, illetve az árstop miatt kialakult átmeneti áruhiányoknak, illetve a rezsicsökkentés részleges eltörlése miatti lázas spórolásnak köszönhető, hogy a magyarok elkezdtek fagyasztókat vásárolni.

A lapnak az eMAg háztartási kis- és nagygép üzletágának vezetője elmondta, hogy egyetlen hónap alatt 64 százalékkal nőtt ennek a termékfajtának az értékesítése, miután megváltoztatták a rezsicsökkentés szabályait. Ekker Róbert közlése szerint a legnépszerűbb modellekből hiány alakult ki, és hozzátette:

Becsléseink szerint akár 25-30 százalékkal több fagyasztót is értékesíteni lehetett volna Magyarországon, ha bizonyos típusokból nem akadozik az ellátás.

Ekker elmondása szerint a hiányt erősíti, hogy a gyártók „éppen kivonulni terveztek” a fagyasztók termékkategóriájából, mert a normál piaci folyamatok alapján a fagyasztóládák iránti keresletnek drasztikusan csökkenni kellene.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

#Gazdaság#árstop#rezsi#rezsicsökkentés#fagyasztó#fagyasztóláda#fagyasztószerkény#hiány

Címlapról ajánljuk