Gazdaság

Az emberek „lelkesedésének” tudja be az agrárminiszter, hogy rárepültek az árstopos termékekre

rtl.hurtl.hu

2022. november 12. 13:38

Az RTL-nek azt mondta, szerinte csak be akarnak spájzolni a vásárlók, mert félnek, hogy véget fog érni az „akció”.

Nem tart áruhiánytól az üzletekben Nagy István agrárminiszter, árulta el az RTL Híradónak adott interjújában. Szerinte amit most látni, az csak az emberek „lelkesedésének” tudható be. Úgy véli, csak be akarnak spájzolni, mert azt gondolják, hogy „hamar véget fog érni ez az akció”, és elfogy a boltokból az adott termék. Azt is mondta, a krumpli és a tojás esetében olyan árat határoztak meg, ami senkinek sem fáj.

 

Ennek megfelelően nem tart attól, hogy eltűnne a burgonya az üzletek polcairól, noha a magyar termelésű krumpli januárra minden évben elfogy, mert nincsen olyan kapacitás, amivel hosszú távon tárolni lehetne azt.

A miniszter attól sem tart, hogy a termelők az áruházláncok helyett majd a piacra viszik a termékeiket. Ezeken a helyeken ugyanis nincsen érvényben a tojásra és krumplira kivetett árstop. 

Mindezt azzal indokolta, hogy mindenkinek megvan a maga standja, és a vásárlók is azoktól veszik a terméket, akiket ismernek.

Az RTL Híradónak a GKI-nál másképpen számoltak. Arra jutottak, hogy az árstop miatt a boltokban hiány lehet tojásból és krumpliból, a piacokon viszont minden korábbinál drágább lesz a két termék.


Nagy István arról is beszélt, hogy az ársapkák összességében 1 százalékot csökkentenek az infláción, a GKI számításai szerint a tojásra és a krumplira vonatkozó árkorlátozással viszont mindössze egy-két rántott árát, úgy 4-500 forintot lehet majd havonta megtakarítani. 

#Gazdaság#nagy istván#árstop#tojás#krumpli#áruhiány#ma

Címlapról ajánljuk