Gazdaság

Új díjat, „energiafelárat” vezetnek be a szállodák a magas rezsi miatt

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 21:08

Ezzel is nőnek a szobaárak Németországban.

A drasztikus mértékben megemelkedett gáz- és villanyköltségeket a szállodák elkezdték áthárítani a vendégekre, egyes hotelek éjszakánként vagy tartózkodásonként kérnek fix összeget, mások pedig átalánydíjat állapítottak meg Németországban és Svájcban – írta a roadster.hu.

A németországi Schleswig-Holstein tartományban működő 800 szálloda közül már minden tizedik bevezette az energiadíjakat, mivel azokat máshogy nem tudnák kigazdálkodni. De az ország egészében egyre több helyen tüntetnek fel a szobaárak mellett egyéb tételeket is. Az ötcsillagos Hotel Bareiss Baiersbronn (Baden-Württemberg) kilenc eurós pótdíjat kér vendégenként és éjszakánként, azaz

a szálláshelyek ára minden egyes ott töltött éjszaka fejenként 3800 forinttal kerül többe.

Ráadásul már a vendéglátóhelyeken, így az éttermekben is megjelent az energiafelár. A Bréma melletti Ganderkesee-ben működő Zum Grünen Hof étterem vendégenként 1,50 eurós energiadíjat is felszámít, az ételek és az italok árát azonban nem emelték meg.

Svájcban az öt szállodát üzemeltető Balance Family hoteleiben 1030 euró (442 ezer forint) felett 5 százalék plusz költség terheli a vendégeket, ez alatt pedig 4, illetve 3 százalékos energiadíj fizetésére kötelezik őket.

Nyitókép: schwarzwald-tourismus.info

#Gazdaság#rezsiemelés#áram#gáz#szállodák#drágulás#vendéglátás#turizmus#németország

Címlapról ajánljuk