Gazdaság

Jön a Nagy Benzinkútfrász: írja meg nekünk tapasztalatait!

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 19. 7:28

Teljes bizonytalanság övezi, hogy pénteken és szombaton az ország magánkézben lévő benzinkútjai közül hány lesz nyitva, és hogy lesz-e üzemanyag. 

Mint arról az rtl.hu és az RTL Híradó is beszámolt, több száz benzinkút zárhat be pénteken és szombaton szerte az országban.

A Független Benzinkutak Szövetségének tagjai az ellen tiltakoznak, hogy a hatósági üzemanyagár miatt veszteséges működésre kötelezi őket a kormány. Ráadásul a július óta járó állami kompenzáció igénylését leghamarabb csak pénteken kezdhetik meg, addig ugyanis még a szükséges igénylőlap sem elérhető.


Az FBSZ kezdetben egységes fellépést tervezett, azzal, hogy minden tagjuk bezár augusztus 19-én és 20-án, ettől később elálltak, a tagok egyéni mérlegelésére bízva, hogy szüneteltetik-e a kiszolgálást.

Pénteken és szombaton tehát a független hazai benzinkutak egy része valószínűleg bezár, de azt nem lehet előre tudni, hogy hol és hány kutat érint a tiltakozó akció. Éppen ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy írják majd meg tapasztalataikat – hol találkoztak bezárt töltőállomással, hol fogyott el az üzemanyag és így tovább – az online@rtl.hu címre. A beérkező beszámolókból külön cikket teszünk közzé a kialakult helyzetről.

A cím tehát, ahova leveleiket várjuk:

online@rtl.hu

Nyitókép: rtl.hu

#Gazdaság#független benzinkutak szövetsége#bezárás#benzinár#benzinkút

Címlapról ajánljuk