Gazdaság

Nem lesz egységes kétnapos benzinkútbezárás

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 16. 18:02

A Független Benzinkutak Szövetsége közgyűlése visszakozott az augusztus 19-20-ra hirdetett közös akciótól.

A korábbi elképzelésekkel szemben mégsem tartanak egységesen üzemszünetet augusztus 19-én és 20-án a Független Benzinkutak Szövetségébe tartozó töltőállomások. A kétnapos benzinkútbezárást elsősorban azért hirdették meg az FBSZ tagjai, mert mostanáig nem kapták meg a júliusi, literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Kedden a kormány közölte, hogy a kisbenzinkutakat támogató program nem állt le, elkülönítettek 18,5 milliárd forintot az elmaradt és szeptemberig esedékes kifizetésekre, és még ezen a héten megnyitják az augusztusi igénylést.

Erre az FBSZ azzal reagált, hogy kedd délután rendkívüli közgyűlésen döntenek a kétnapos közös kútbezárásról. A három órakor tartott gyűlésen aztán a közös fellépés visszavonásáról, az egyéni tiltakozás formájáról született döntés:

a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak

olvasható az FBSZ közleményében. A közgyűlésen emellett arról is döntöttek, hogy kezdeményezik a MOL NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt

a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében.


Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Gazdaság#független benzinkutak szövetsége#állami támogatás#üzemanyag#benzinárstop

Címlapról ajánljuk