Gazdaság

Őröket állítottak az automata benzinkutakhoz a külföldi autósok miatt

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 15:28

A figyelmeztető tábla nem elég.

Őröket állítottak az automata benzinkutakhoz Győr-Moson-Sopronban, miután sokan ezeknél próbálták kijátszani azt a szabályozást, ami alapján csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak literenként 480 forintért üzemanyagot.

A Telex beszámolója szerint egy soproni töltőállomáson napok óta sárga mellényes ember felügyeli a rendet és el is magyarázza a vásárlóknak, hogy az első két kúton a magyarok tankolhatnak hatósági áron, a harmadikat pedig a piaci árra állították be a külföldi autósoknak. Ide már szinte nem is érkezik külföldi rendszámú jármű.

Egy győri benzinkúton először táblával figyelmeztettek – hatástalanul. Most már ellenőrzik, hogy csak magyar rendszámú autók tankolhassanak. A portál tudósítói azonban találtak olyan töltőállomást is Győrben – a határhoz vezető régi főút közelében –, ahol beérték figyelmeztető táblábval: itt fél óra alatt két román furgont is megtankoltak hatósági áras üzemanyaggal, ezek azután tovább is indultak Ausztria irányába.

Mint korábban megírtuk, az Európai Bizottság levélben kért magyarázatot a kormánytól arra, hogy a külföldi járművek sokkal drágábban tankolhatnak a hazai kutaknál. Miközben Orbán Viktor úgy gondolja, hogy a rendkívüli helyzet felmentést ad a szabályok betartása alól, a Bizottság szóvivője szerint az infláció és az áremelkedés minden tagállamot sújt, ezért nincs itt az ideje a különutasságnak.

Illusztráció: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#benzinár#árstop#benzinkút

Címlapról ajánljuk