Gazdaság

Parragh László: A tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 6:49

Szerinte a kassza „mindenkinek egyformán csörög”.

„Magyarországon nagyon magas a foglalkoztatási ráta, ez is azt igazolja, hogy az állam „csendes” jelenléte hasznos e téren. De sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek” – véli Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Népszavának adott interjúban arról beszélt: az orosz-ukrán háború nagyhatalmi játszma, „jó esetben is legfeljebb 2-3 lépéssel láthatunk előre, ez okoz most a gazdaságban egy jelentős bizonytalanságot.” Úgy véli, nem alaptalanul aggódott az Oroszország elleni szankciók miatt.

Arra a kérdésre, hogy a magyar kormány hozzáállása elriasztja-e a külföldi befektetőket, azt mondta: „Mi magyarok a Kárpát-medencébe érkezésünk óta bajkeverő nemzetnek számítunk Európában, mindig mi voltunk a rebellisek.”

Szerinte a jelenlegi inflációs helyzetben a kormány feladata a „különféle társadalmi csoportok kiegyensúlyozása”. Hasznosnak tartja azt, hogy az államnak „csendes” jelenléte van a foglalkoztatás terén.

De sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket. A kassza persze mindenkinek egyformán csörög, így valamiféle egyensúlyt a kormánynak kell létrehoznia

– mondta.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: a februárban indult pedagógustiltakozást kezdeményező Tóth Viktor szerint semmi jóra nem számíthat az oktatás. Az Országgyűlés kedden megszavazta a tanárok sztrájkját is érintő korlátozást. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ezzel gyakorlatilag megszűnik a sztrájk lehetősége.


Nyitókép: MTI / Kovács Attila

#Gazdaság#parragh lászló#tanárok#fizetés#infláció#foglalkoztatottság#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk