Gazdaság

Orbán Viktor vejének cégei 77 milliárd forintos adósságot halmoztak fel

rtl.hurtl.hu

2022. március 29. 14:49

A Tiborcz Istvánhoz köthető más vállalkozások további 55,6 milliárdnyi kölcsönt vettek fel. A fő hitelező Mészáros Lőrinc bankja és a vele egyesülő pénzintézetek.

Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a magánérdekeltségei 77 milliárd forintos adósságállományt halmoztak fel. A nem közvetlenül a tulajdonában lévő, de hozzá kötődő cégek kölcsöneit pedig 55,56 milliárdra becsülik – írta a Válasz Online

A hírportál szerint  az összesen 132 milliárd forintnyi hitel háromnegyedét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank, illetve a céggel a közeljövőben egyesülő, korábban állami tulajdonú Budapest Bank és Takarékbank biztosította.

A maradék kölcsönt pedig a Tiborcz István által nemrég megvásárolt Gránit Bank, valamint az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank nyújtotta.

Az rtl.hu kedden arról számolt be, hogy Tiborcz Sándor István, a miniszterelnök vejének apja megvásárolta az államtól azt az utat, amely az Orbán Ráhel esküvőjének is helyszínt adó családi birtokra vezet.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én. – Burger Barna / MTI

#Gazdaság#tiborcz istván#orbán viktor#mészáros lőrinc#mkb bank#adósság#hitel#gránit bank

Címlapról ajánljuk