Gazdaság

320 ezer egy szakképzetlen kezdő legalacsonyabb bére az Auchanban

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 17:56

Emelkedtek a részben magyar tulajdonú áruházlánc dolgozóinak fizetései.

Sikeresen megállapodott az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az idei béremelésről. A bérek és a juttatások mértéke két lépcsőben január 1-jétől és július 1-jétől fog emelkedni, amire a vállalat közleménye szerint összesen 3,2 milliárd forintot fordítanak – értesült a napi.hu.

A hírportál szerint az előző évekhez képest magasabb mértékben fejleszti béreit az áruházlánc, amelynek résztulajdonosa Magyarország tizedik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel.

A legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban, a teljesítménytől függően a kezdő jövedelem januártól bruttó 320 000 forinttól 421 000 forintig terjed.

Amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket, akkor ez az összeg júliustól 342 000 forinttól akár 445 000 forint is lehet.

Az Auchan-nál egy pék jövedelme az év második felétől 485 000 forintra emelkedhet, egy logisztikán dolgozó komissiózó munkatársé pedig a próbaidő lejárta után a teljesítmény alapú prémiummal kiegészülve átlagosan eléri a havi bruttó 500 000 forintot.

Más hazai áruházláncoknál is emelkednek a bérek: az rtl.hu is beszámolt az Aldinál történt változásokról.

Nyitókép: Egy dolgozó és vásárlók az Auchan budaörsi áruházban 2018. augusztus 27-én. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Gazdaság#auchan#fizetés

Címlapról ajánljuk