Gazdaság

Megjelent a leggazdagabb magyarok listája: Mészáros, Csányi és Gattyán is előretört

rtl.hurtl.hu

2021. december 29. 7:00

A hazai szupergazdagok top 10-es klubjában szinte mindenki tovább gazdagodott egy év alatt, valamint megjelent egy új szereplő is.

Idén is megjelent a Forbes magazin magyarországi kiadásának listája az 50 leggazdagabb magyarról. Nagy változások nem történtek egy év alatt a top 10-ben, viszont a gazdagok tovább gazdagodtak a tavalyi listával összevetve.

Mészáros Lőrinc tovább őrzi első helyét 488,1 milliárd forintos becsült vagyonnal, amely egy év alatt 8,7 milliárddal nőtt.

Jóval nagyobb összeggel nőtt egy év alatt Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató vagyona, ám a 467,9 milliárd forint továbbra is csak a második helyre volt elég. Csányi egyetlen év alatt 74,5 milliárd forinttal gyarapodott. 

A harmadik helyen változás történt: 2021-ben már Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa a bronzérmes szupergazdag 286,4 milliárd forintos vagyonával – ő a Forbes szerint kapcsolatok, privatizáció és állami megrendelések nélkül került először dobogós helyre a listán. Veres Tibor, a Wing ingatlanos birodalom, a Praktiker és az AutoWallis tulajdonosa eközben a negyedik helyre szorult 282,9 milliárdos vagyonával. Ennek ellenére mindkettőjük vagyona jelentősen nőtt 2020-hoz képest.

Az ötödik helyen Rahimkulov Ruszlán, Magyarországon élő orosz milliárdos áll, 270,7 milliárd forintos vagyonával. Az egykori családi vagyonkezelő, a Kafijat Zrt. már az ö nevén van, de testvére, Rahimkulov Timur is befért az első tízbe: ő a hetedik leggazdagabb ember Magyarországon, 211,4 milliárdos vagyonával. Ők Megdet Rahimkulov orosz milliárdos fiai.

Az online erotikus tartalommegosztásból meggazdagodó, mostanában politikai ambíciókat dédelgető Gattyán György megtartotta hatodik helyét 253,8 milliárdos vagyonával. Egy év alatt összesen 8,2 milliárddal lett gazdagabb.

A nyolcadik a listán Demján Sándor elhunyt üzletember felesége és családja, 197,2 milliárd forinttal.

A kilencedik helyen az építőiparban érdekelt, Duna Aszfalt-os Szíjj László, Mészáros Lőrinc üzlettársa áll, 190,5 milliárd forinttal. Vagyona 6,1 milliárddal nőtt.

A tizedik helyen egy új szereplő jelent meg a Top 10-ben: Jellinek Dániel, akinek cége, az Indotek az ország egyik legnagyobb ingatlanbirodalmával rendelkezik, valamint bevásárolta magát az Auchan magyarországi hipermarketjeit működtető cégbe. Az üzletember vagyona 189,2 milliárd forint.

Nyitókép: drMáriás / Forbes

#Gazdaság#milliárdosok#top 10#forbes#mészáros lőrinc#csányi sándor#gattyán györgy#leggazdagabb magyarok

Címlapról ajánljuk