Gazdaság

Bruttó egymilliós fizetést kap egy gyakorlott aldis boltvezető, a Spar megtartja a 13. havi bért

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 12:58

Az Aldi és Spar is közölte, hogy mennyit lehet náluk keresni idén. 

Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Az új belépőként munkát vállaló áruházi eladó vagy logisztikai munkatárs kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forintra emelkedik, az Aldinál töltött 6. évtől pedig bruttó 432 100 forintra nő.

A pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 502 300 forint.

Minél hosszabb időt tölt el egy munkavállaló az Aldinál ugyanabban a pozícióban, annál magasabb bérre számíthat, amelyet automatikusan megkap, amint eléri a pozícióban az előírt szolgálati időt. Az áruházvezetők kezdő bére 651 700 forinttól indul, egy kiemelt forgalmú üzletben tíz éve áruházvezetőként dolgozó munkatárs járandósága a 11. évtől havi bruttó 1 052 000 forint.

A vállalat új pozíciót is létrehozott áruházaiban, áruházvezető-helyetteseket is keresnek, akiknek a kezdő bére havi bruttó 522 800 forinttól indul, a pozícióban elérhető legmagasabb kereset pedig havi bruttó 678 600 forint is lehet.

Spar: jubileumi juttatás, SZÉP-kártya, 13. havi bér

A Spar szintén hétfőn közölte: 2022-ben is magasabb bért biztosítanak munkavállalóiknak a garantált bérminimumnál, illetve a minimálbérnél; a vállalat és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének megállapodása szerint a 13. havi juttatás, a Spar Hűségprogram és a munkavállalók 10 százalékos vásárlási kedvezménye is megmarad – közölte az áruházlánc hétfőn az MTI-vel.

Náluk az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő után bruttó 285 ezer forint, 

a gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 300 ezer forint.

 A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a munkavállalókat, így a 13. havi juttatással és az egyéb pótlékokkal együtt elérhető maximális havi bruttó jövedelem például az eladó-pénztáros munkakör esetében 392 ezer forint. Az alapbért a vállalat továbbra is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

A hűségprogram keretében 2022-ben is megmarad a jubileumi juttatás és a SZÉP-kártya, amelynek összegét növelik. Megmarad a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára, valamint továbbra is él a 10 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény, amely már az első munkanaptól jár az új belépőknek, havi 100 ezer forint vásárlási összeghatárig. A gépkocsival történő munkába járás költségét a törvényben meghatározott kilométerenkénti 15 forint helyett kilométerenként 35 forintos díj megfizetésével téríti meg a Spar.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

#Gazdaság#spar#aldi#fizetés#kereskedelem

Címlapról ajánljuk