Fókusz

Geszti Péter a stuttgarti késésről: Azt éreztem, hogy mindannyian rosszul vizsgázunk ebben a stresszes helyzetben

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2024. június 25. 20:37

Több tucat szurkoló maradt le élete nagy élményéről vasárnap, miután nem indult el időben Budapestről a Németországba, Stuttgartba tartó repülőgép. Az eredeti, 16:15-ös indulás helyett négyórás késéssel, 20:35-kor szállt fel, így a 21 órakor kezdődő skót-magyar meccsre már semmiképp sem értek volna oda. Végül aztán kiderült, hogy több balszerencsés történés is hozzájárult ahhoz, hogy lekésték a mérkőzést. Geszti Péter is a pórul járt utasok egyike volt. Most a Fókusznak nyilatkozott is.

Bár a légitársaság üzenetben már délelőtt késést jelzett, a szurkolók nem aggódtak, hiszen a menetidő alapjáraton másfél óra. Bőven odaértek volna az első sípszóra.

Nagy focirajongó vagyok, rengeteg meccset nézek, és ezt tudta az egyik kedves ismerősöm, aki már napok óta kint volt. Egyszer csak felszabadult egy jegy, amit korábban vett, és üzent nekem, hogy nem akarok-e kimenni

– mondta Geszti Péter a Fókusznak. Geszti vitt magával a könyvet, mert szerinte azért előfordul, hogy az ember beragad valahova, és jobb, ha szórakoztatja magát.

Többen követték például, hogy merre jár a gép a Flight Radaron, és látták, hogy még csak most indult el Stuttgartból, szóval kezdett elég stresszes lenni

– idézte fel. Geszti szerint két alapprobléma volt. Az egyik, hogy több mint három órát késett a gép, a másik pedig, hogy a budapesti beszállást, a becsekkolást valószínűleg valamilyen cég rosszul végezhette el, és olyan csomagok kerültek a raktereibe a repülőnek, amelyek nem lehettek volna ott, és nem tudták összepárosítani az utaslistán az utasokkal.

Az utasok számíthatnak kártérítésre?

Az elmúlt hetekben egyébként nem ez volt az egyetlen eset, amikor több órás késéssel szállt fel egy repülőgép. Péntek déli indulás helyett csak szombat reggel, majdnem 20 órával később indult el Budapestről egy gép a török riviérára, 2 nappal ezelőtt Rómában rekedt a Wizzair 174 utasa, hétfőn pedig Barcelonában volt gond. A Ryanair utasai több mint 24 órás késéssel érhettek haza. Arról, hogy ilyenkor milyen esetben jár kártérítés, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

További részletek a videóban. 

#Fókusz#Videó#Külföld#késés#repülőgép#stuttgart#foci-eb#magyar válogatott

Címlapról ajánljuk