Fókusz

Romlott hús, drogok, lerúgott ajtók – ez várta az érdi vállalkozót 200 millióért vásárolt házában

rtl.hurtl.hu

2024. május 14. 20:20

Hosszú hónapok után jutott hozzá jogos tulajdonához Szabó Károly. Az érdi vállalkozó tavaly tavasszal vásárolt egy családi házat 150 millió forintért, valamint további 50 milliót fizetett a berendezésért, de a ház lakói nem engedték be tulajdonába. Amikor végre bejutott, mégsem volt elégedett: az érdi ingatlant teljesen lelakott állapotban kapta meg, beázott mennyezettel, tönkretett bútorokkal, ajtókkal. A trezorban pedig valami egészen gyanús anyagot találtak.

Mit csinálsz a kapunál? Dagadt g...i! Lemegyek, lev…m a fa…t. Szét…k te kutya!

Így üdvözöltek a ház lakói Károlytól kezdve a villanyóraleolvasóig gyakorlatilag bárkit, aki az adásvétel óta az ingatlan közelébe merészkedett, sőt, volt olyan, hogy a kisbalta is előkerült. Károly először februárban állt a Fókusz kamerái elé, akkor még reménytelennek tűnt a helyzete.

A történet azután vett fordulatot, hogy valakik szétverték annak a biztonsági cégnek az autóját, amelyet Károly bízott meg a ház figyelésével. A Fókusz információi szerint a kocsiban ülő biztonsági őrt is megütötték és megfenyegették. 

Az eset után a rendőrség körözést adott ki három személy ellen, úgy tudjuk, ők laktak a házban, és most csalás és garázdaság miatt indultak ellenük különböző büntetőeljárások. A rendőrség pedig végre átadta Károlynak a kulcsokat. Károly azonban mégsem örült.

Romlott hús, drogok

Nézzétek meg, ezek így éltek. Ezzel fűtöttek. Konnektorok kitépve a falból, ajtók berúgva

– mondta Károly háza maradványai között állva. Az ingatlant teljesen lelakott állapotban kapta meg, beázott mennyezettel, tönkretett bútorokkal, ajtókkal, romlott húsok és élelmiszerek tömegével. A házban azonban volt egy trezor is, amelyet egy hivatalos céggel nyittattak ki. Mint a férfi mesélte:

Közjegyző, ügyvédek és egy operatőr is jelen volt, aki végig kamerázta az eseményt. Valami zöld, ilyen fűszerű anyag volt bent, amiről nem tudtuk pontosan, hogy mi.

Az ügyben azóta még egy eljárás indult, a Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság kábítószer birtoklása miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Próbálkozik azonban a korábbi tulajdonos is, aki szintén feljelentést tett, azt állítva, hogy a trezorban több kiló arany és több tízmillió forint volt.

A Fókusz riportjából kiderül,

  • mit szólt Károly és ügyvédje a volt tulajdonos feljelentéséhez;
  • hogyan járt egy másik vevő, aki ugyanettől az eladótól akart házat venni;
  • és milyen egyéb balhés ügyei voltak az eladóknak.

 

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#garázdaság#csalás#érd#ingatlan#adásvétel#ma

Címlapról ajánljuk