Fókusz

Megszólalt az RTL-nek az édesanya, akinek kisfiát a nagymama szülte meg – idén újra állítottak karácsonyfát

rtl.hurtl.hu

2023. december 23. 18:53

A Fókusz Londonba utazott, hogy találkozzon azzal az édesanyával, aki helyett a nagymama szülte meg saját unokáját. Bettit nyíltan mesél kudarcáról, a hét sikertelen beültetésről és arról, hogy miért érezte igazságtalannak, hogy pont ő nem válhatott anyává. Aztán jött egy ötlet, ami mindent megváltoztatott. Megszületett Dani, akivel teljes lett az életük. 

Ilona történetét néhány héttel ezelőtt mutattuk be a Fókuszban. Ő az a nagymama, aki 59 évesen a saját unokáját szülte meg, miután a lánya többször is elvetélt. 


Ilona Lánya, Betti kezdetben nem szívesen beszélt arról, ami történt, de miután látta, hogy milyen sok párnak erőt ad különleges történetük, úgy döntött ő is kameránk elé áll.

Betti 16 évvel ezelőtt költözött az Egyesült Királyságba, kezdetben csak nyelvet tanulni, de aztán itt maradt és végül itt szerezte meg a tanári diplomáját. Korán megfogalmazódott benne, hogy anya szeretne lenni. 

A négy gyerekem közül ő volt az, aki legjobban vágyott gyerekre, és hát pont neki nem sikerült

– mesélt Ilona lánya tragédiájáról.

Volt olyan barátja, aki nem támogatta ebben, viszont Zoltán, akivel 2017-ben ismerkedett meg és aki izlandi utazásuk során megkérte a kezét, igen. Mindketten gyermeket akartak.

Próbálkoztunk pár évet, aztán eljártunk orvosi vizsgálatokra, ami nem mutatott semmit, hogy miért nem lehet. Aztán rá két-három évre elmentünk lombikprogramra. 

– mesélt Betti a kezdeti nehézségekről. Az első lombikbaba nyolchetesen ment el, a második babának hathetesen nem volt szívhangja, aztán a harmadik kisbaba megmaradt és minden rendben volt a terhességgel feléig, aztán a 22. héten beindult a szülés. Hollie baba sajnos halva született. A tavalyi volt a család legszomorúbb karácsonya, még fájuk sem volt csak egy kis mécses emlékeztette őket a veszteségekre, Ilona ekkor döntötte el, hogy segít lányán, aztán megszületett maga a csoda. 

Anyu már évekkel ezelőtt is mondta, hogy segít. Mivel nekem voltak régen is problémáim, ezért anyu azért sejtette, hogy nem lesz könnyű

– mesélte Betti. Ilona 4 gyermeket szült korábban. Most mindenféle orvosi vizsgálatot elvégeztek, minden lelete tökéletes volt. A megtermékenyített petesejt beültetését azonban Magyarországon, mivel korhatárhoz kötött, nem vállalták. Angliában azonban nincs ilyen feltétel, így nyitva állt a lehetőség, hogy az asszony 59 évesen ismét terhes legyen.

Először azt hittem, hogy csak viccelnek, nem gondolják komolyan, de egy próbát megért… aztán sikerült.

– mesélte Zoltán, Betti párja. 

Hogy hogyan zajlott a szülés, mit csinált Betti, amikor édesanyját ugyanabba a kórterembe tették be, ahol saját gyermekeit is elvesztette, és hogy mit mondanak majd a kicsinek a jövőben születése körülményeiről, kiderül a fenti videóból.

#Fókusz#Videó#Életmód#családtervezés#betti#dani#ilona#lombik#beültetés#nagymama#unoka#csoda#ma

Címlapról ajánljuk