Fókusz

„Úgy éreztem, a saját és a családom egészsége is rá fog menni erre” – megszólalt a vasalódeszkás tanár a pályaelhagyásról

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. szeptember 7. 20:41

Vezsenyi Lászlónak – azaz a vasalódeszkás tanárnak, ahogy sokan ismerték –, az elmúlt egy hétben nem telt el úgy napja, hogy ne kapott volna üzeneteket egykori diákjaitól. De még volt kollégái is írtak neki, amiben felidézték a közös kirándulásokat vagy csak egy kedves pillanatot, amiből akadt bőven az elmúlt 32 évben. A Fókusznak mondta el, miért hagyta ott ennyi idő után a pályát.

32 év. Vezsenyi László ennyi ideig dolgozott pedagógusként, amit nem azért hagyott abba, mert megunta volna. Megbecsülésre és szabadságra vágyott, ám úgy érezte, ezt már sosem fogja megkapni szeretett hivatásában.

2020-ban a vasalódeszkájával együtt ismertté vált tornatanár most a Fókuszban mesél arról, hogyan viselte az utóbbi évek oktatási átalakításait és a tanárok mindennapi élményévé vált megaláztatást.

Az egyik üzenetben, amit egy diákjától kapott, ez állt:

Hálás vagyok, úgy gondolom, egy tanár sem tudta volna kezelni a hülyeségem, hülyeségeink. Sikerült felnézni rád azokban az időkben, annyi biztos. Őszintén sajnálom, ami történt, mert látszik, hogy nem a munkád volt a pedagógus szakma, hanem a hivatásod. Tisztellek, hogy az utolsókért kiálltál ezért, a hivatásért, a diákokért.

 

Vezsenyi sosem maradt csendben, de szerinte a tanári pálya nem is erről szól. Fiatalok jövője múlhat egy-egy döntésen, így felelősséggel tartozik a diákokért – ez volt a hitvallása. Őszinte vallomását teljes egészében a fenti videóra kattintva hallgathatják meg.

 

#Fókusz#Videó#Belföld#vasalódeszka#vasalódeszkás tanár#vasalódeszkás tornatanár#tanárok#tanári fizetés#státusztörvény#Vezsenyi László#ma

Címlapról ajánljuk