Fókusz

Egy hely, ahol havonta 80 ezer forint az átlagkereset, az emberek mégis mindig mosolyognak

Fodor BiankaFodor Bianka

2023. augusztus 4. 20:04

Európai szemmel a nyomorban tengődnek Ilawod lakói, az ottaniak mégis mindig mosolyognak. A házakon legtöbbször nincs ajtó, de örömmel fogadnak minden betérőt. Magyarországtól 10 ezer kilométerre, a Fülöp-szigetek egyik legelhagyatottabb helyén mélyszegénységben élnek az emberek, az étolajat kis zacskókban mérik a kisboltokban, a helyiek azt fogyasztják, amijük éppen van, örülnek, ha néhány ruhájuk akad. Itt a gyerekek az udvaron játszanak, telefont nyomkodni nem lehet látni őket. Havonta átszámítva 80 ezer forint az átlagkereset.

A lányok az utcán, a kút mellett, vödrökkel végzik a késő délutáni tisztálkodást. Ruhában, hiszen öltözék nélkül mégsem mutatkozhatnak. A fürdés számukra nem csak szükséglet, hanem közös móka is. Egy anyuka az élősködőktől igyekszik megszabadítani lánya haját. Ez minden hajmosás után kötelező szeánsz, és közben még beszélgetni is lehet a szomszédokkal. Mindez megszokott látvány a Fülöp-szigetek egyik legelhagyatottabb részén, Ilawodban, ahova érkezve teljesen más dimenzióba csöppen az ember.

Ahol az egymás mellett sorakozó kalyibákat szinte csak a lélek tartja össze. Az emberek nem válogatnak, hogy mit egyenek, azt fogyasztják, ami van Nem a legújabb divat szerint öltözködnek, a lényeg, hogy legyen mit felvenniük. Európai ember szemével nyomorban tengődnek, mégis mindig mosolyognak. Keveset látnak a mi világunkból, és mi is az övékből, de most bepillanthatnak abba, milyen körülmények között élnek 10 ezer kilométerre Magyarországtól, egy picinyke faluban és környékén, a Fülöp-szigeteken.

 

#Fókusz#Videó#Életmód#fülöp-szigetek#mélyszegénység#nyomor#boldogság#rtl

Címlapról ajánljuk