Fókusz

Így vészelik át a rekkenő hőséget az állatkert lakói

Maár LauraMaár Laura

2022. június 29. 21:19

40 foknál is többet mutatott a hőmérő a fővárosi állatkertben. Taiko, a jegesmedve egész nap egy párakapu alatt hűsöl, Samu a kiselefánt pedig lubickol a medencében. Sanyi, a szökevény pápaszemes pingvin is csak úszkál a nagy hőség miatt: semmi kedve kimenni a vízből.

Vidáman játszik a habok közt testvérével Samu, a Fővárosi Állatkert látogatóinak nagy kedvence, a tavaly született kiselefánt. A mára már 500 kilós ormányos testvérével, Arunnal és anyjukkal, a 3500 kilós Angele-lel pancsolt a medencében. 

állatkert hőség sanyi a pingvin taiko jegesmedve

Az elefántok őshazájában ugyan melegebb van, mint nálunk nyáron, de egy önfeledt pancsolásra mindig kaphatók.

Az állatkertben még mindig kellemesebb az idő, mint a város többi részén, köszönhetően a nagy fáknak, és a sok vízfelületnek. Taiko, a jegesmedve viszont így is csak a párakapu alatt érzi jól magát, naphosszat a hideg víz alatt, az árnyékban hűsöl. 

állatkert hőség sanyi a pingvin taiko jegesmedve

Az állatkert gondozói az étkezésére is figyelnek, ekkora hőségben ugyanis a jegesmedvéknek energiaszegény táplálékra van szükségük.

Mérsékelt övben, amikor kánikula van, akkor nem kell annyi energia, kevésbe zsíros táplálékot kap, sőt még görögdinnyét is szoktak neki adni. 

– mondta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

Bizonyára mindenki emlékszik Sanyira, aki egy márciusi éjszakán átjutott az állatkert kerítésén és világgá akart menni. Vele is találkoztunk most. Szerencsére nem az utcán. A kánikulát most a vízben úszkálva vészeli át. 

állatkert hőség sanyi a pingvin taiko jegesmedve

A pápaszemes pingvinek nem a hideg sarkvidéken őshonosak, hanem Afrika déli partjainál, így ők kifejezetten jól viselik a melegebb napokat is.

#Fókusz#állat#állatkert#hőség#sanyi#pingvin#jegesmedve#rtl

Címlapról ajánljuk