Fókusz

„Egy jószívű ember” – Lakatos Levente M. Richárddal közös gyerekkoráról beszélt

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. április 27. 20:28

Gyerekkorukban sok időt töltöttek együtt a Dózsa György úti gázolóval, és vannak közös élményeik, bár ezekre már csak halványan emlékszik a népszerű író, Lakatos Levente. A Fókusznak elmondta, rokona súlyos betegségével kapcsolatban összeesküvés-elméletek terjednek.

Az ismert író, Lakatos Levente és M. Richárd, a Dózsa György úti baleset egyik felelőse unokatestvérek. Lakatos azt mondja, vidéken, a nagymamájánál gyakran találkoztak. M. Richárd gyerekkora azonban nem lehetett zavartalan:

Mint most később megtudtuk – akkor nem láttunk annyira bele az életükbe –, viszontagságos volt, tehát a szülői háttér nem volt a legideálisabb. Úgyhogy ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ő 17 éves kora körül elköltözött otthonról, és a saját lábára állt.


M. Richárd tavaly december végén sztrókot, majd alig 2 héttel ezelőtt agyvérzést kapott. A férfi a szombathelyi börtönben töltötte büntetését, onnan a berettyóújfalui börtönkórházba, majd a Debreceni Klinikára szállították. Itt megműtötték, a család információi szerint azóta mélyaltatásban tartják.

Lakatos Levente azért vállalta a nyilvánosságot, és adott interjút a család nevében, mert szerintük rengeteg téves információ kering a nyilvánosságban unokatestvére valós állapotáról.

Sok olyan kommentet olvastam, meg leveleket is kapok, amik azt fejtegetik, hogy ez az egész hazugság, és próbálják őt a bűnei alól felmentve kimenekíteni külföldre. Tehát ilyen összeesküvés-elméletek látnak napvilágot. Pedig ez a legmesszebb áll a valóságtól.


A család hangsúlyozza: nem azt szeretnék elérni, hogy M. Richárd mentesüljön a büntetése alól, hanem hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön. Ha felépül, és kiengedik a kórházból, akkor a börtönben is.

 

#Fókusz#Belföld#m. richárd#börtön#lakatos levente#gyerekkor

Címlapról ajánljuk