fókusz

Az intenzív osztályon is szigorúan őrzik M. Richárdot, állapotáról a családja sem tudhat semmit

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2022. április 26. 18:12

A Dózsa György úti gázoló áprilisban a második sztrókon is átesett. Eszméletlenül került a lélegeztetőgépre, hozzátartozói azonban sem a büntetés-végrehajtástól, sem a kórháztól nem kapnak tájékoztatást a férfi állapotáról. A Fókusznak nyilatkozott M. Richárd unokatestvére és ügyvédje is.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a sebességhatárt átlépve okozott balesetet, miután egy buszmegállóba hajtott. Ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek, amiért három év hat hónap fogház fokozatban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A férfi először tavaly decemberben, majd idén áprilisban is sztrókot kapott.

Nemrég a berettyóújfalui börtönkórházból a debreceni klinikára szállították, ahol megműtötték, mesterséges kómában tartják, de ennél többet jelenleg a hozzátartozói sem tudnak.

A népszerű író, Lakatos Levente jól ismeri M. Richárdot. Unokatestvérek, édesanyja pedig a férfi keresztanyja és egyben kapcsolattartója is. Sem a büntetés-végrehajtástól (bv), sem pedig a kórháztól nem kaptak tájékoztatást a férfi állapotáról. Lakatos Levente elmondása szerint

a bv azt adta ki a kórháznak, hogy az orvosok nem mondhatnak semmit a hozzátartozóknak sem.


A protokoll alapján M. Richárd az intenzív osztályon is 24 órás felügyelet alatt áll, ezt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is megerősítette. A levélben azt is hozzátették, hogy „külső kórházban csak addig maradhat a fogvatartott, amíg feltétlenül szükséges az ellátása szempontjából, így a rehabilitáció, illetve az utókezelések már a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában történnek meg”.

M. Richárd ügyvédjével, Dr. Görbe Irénnel folyamatosan tartotta a kapcsolatot, kórházba kerülése előtt azonban már nem kereste. 

Válságos állapotban lehet, hiszen eszméletlen állapotban került a lélegeztetőgépre. 

Kedden az ügyvéd hiába telefonált a kórháznak, csak annyit mondtak a telefonba, hogy a férfi még életben van.

 

#fókusz#belföld#m richárd#dózsa györgy úti gázoló#agyvérzés#kórház#lélegeztetőgép

Címlapról ajánljuk