Fókusz

Schobert Norbi: A mediterrán diétára a magyaroknak nincs pénze

rtl.hurtl.hu

2022. február 3. 16:43

Szerinte a mediterrán diéta előnyeit igazoló kutatás csak annyit állapított meg, hogy gazdagnak lenni egészséges, a mediterrán országokban ugyanis teljesen mások a körülmények és a jövedelmek is.

A hagyományos magyar étrenddel nincsen semmi gond, a szénhidrát-fogyasztással viszont annál inkább, azt ötödére kellene csökkenteni – mondta Schobert Norbert a Fókusznak. 

Norbit a mostanában divatos mediterrán diétáról kérdeztük, amiről egy amerikai szakértői csoport azt állítja, hogy a világ legjobb étrendje. Norbi viszont azt mondja, ez a diéta Magyarországon csak a felső tízezernek megfizethető, ők meg pont nincsenek elhízva. Szerinte ez a kutatás csak annyit állapított meg, hogy gazdagnak lenni egészséges, a mediterrán országokban ugyanis teljesen mások a körülmények és a jövedelmek is.

Norbi párhuzamot vont az elhízás és a képernyő előtt töltött idő között is. Szerinte ugyanis a magyar ember naponta 4-5 órát telefonozik, a tévét bámulja, vagy a kettőt egyszerre. Ezt az időelnyelő tevékenységet pedig lehetne szerinte sporttal is helyettesíteni.

A fitneszguru hozzátette, minden diéta működik, amit betartanak. Ha nem tartunk be semmit, akkor viszont nem történnek csodák.

#Fókusz#Bulvár#schobert norbi#rtl#elhízás#mediterrán diéta

Címlapról ajánljuk