Fókusz

Pompomlányok nem csak Amerikában vannak - ismerjék meg a magyar lányokat!

Kilyén TamásKilyén Tamás

2017. április 28. 17:35

Uraim, vigyázó szemeitek a pálya szélére vessétek! Legalábbis, ha amerikai sportokról van szó, ahol a szurkoló lányok szinte ugyanolyan izgalmas látványt nyújtanak, mint maga a mérkőzés. A cheerleader sport az elmúlt években Magyarországon is hatalmasat fejlődött, nemsokára akár olimpián is indulhat válogatottunk.

A tengerentúli sportesemények elengedhetetlen kellékei a pompomlányok, akiknek képzésére már a középiskolában hatalmas hangsúlyt fektetnek Amerikában. Megszámlálhatatlan tini filmben láttuk már, hogy a cheerleader csapat tagjai a legmenőbb és sok esetben a legszebb lányoknak számítanak az iskolában. Sőt még egy pszichológiai jelenséget is elneveztek róluk. A pompomlány-effektus szerint egy nagy társaság tagjaként vonzóbbnak tűnnek a lányok, mintha külön-külön néznénk őket.

Akrobatikus mutatványokból és lelkesen szurkoló hölgyekből itthon sincs hiány. Az ELTE Cheer Dance Teamnél táncos, tornász vagy ritmikus sportgimnasztika múlttal rendelkező lányok alkotják a mezőnyt.

 

 

Azt viszont kevesen tudják, hogy a cheerleaderkedést annak idején férfiak kezdték el. A nemek aránya mára jócskán megfordult, de a fiúk számára is egyre vonzóbb ez a mozgásforma.

#Fókusz#Életmód#cheerleader#Sport#rtl#amerika#tánccsapat

Címlapról ajánljuk