Fókusz

Szenzációs felfedezés: van élet a Földön kívül?

Hubai AntalHubai Antal

2017. február 23. 17:55

Órák alatt bejárta az egész világot az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb felfedezése. Egy a mi Naprendszerünkhöz hasonlót fedeztek fel 40 fényévnyire, amelyben három olyan Föld-szerű bolygót is találtak, amelyen akár víz és élet is lehet.  

A Planetárium csillagásza szerint is egy rendkívüli felfedezésről van szó. Az ottani Naprendszer közepén egy úgynevezett vörös törpecsillag van, amely ereje gyengébb, mint a mi Napunké. 7 kőzetbolygó kering körülötte, amelyből három olyan távolságra van, amely alkalmas lehet az életre. Úgynevezett exobolygókat, azaz olyanokat, amelyeken Földhöz hasonló körülmények alakulhatnak vagy alakulhattak ki, már korábban is felfedeztek több tucatot. Ennyi élhető bolygót egymás mellett azonban még soha.

 

 

A fénysebességnek viszont csak a 0,1 százalékával tudunk jelenleg még repülni az űrben, így több százezer év lenne, hogy valami oda eljusson. Ebből adódóan még csak nem is látszódnak ezek a bolygók a Földről. Akkor hogyan is találtak rá erre a hét égitestre?

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#bolygó#naprendszer#felfedezés#nasa#rtl#űrkutatás

Címlapról ajánljuk