Fókusz

Ismét rekordot döntött Hosszú Katinka

Újvári MihályÚjvári Mihály

2016. december 13. 17:55

Páratlanul sikeres évet zárt Hosszú Katinka. És még mindig nincs vége számára az évnek. A világ legjobb úszónője a windsori rövidpályás úszó világbajnokságon újabb rekordot állított fel, hét aranyat és két ezüstérmet nyert. Soha, senkinek nem tudott még egy világbajnokságon ennyi aranyérmet szerezni.

Ma délelőtt nem sokkal 10 után landolt Ferihegyen a kanadai rövidpályás világbajnokságról érkező magyar úszóválogatott gépe.  A sportolókat villogó vakukkal és virágcsokrokkal várták a rajongók és a TV stábok.

Volt is miért! Hisz Magyarország a második helyen zárt az éremtáblán a Windsori világversenyen, ahol Hosszú Katinka elképesztő módon 7 aranyérmet és két ezüstöt is szerzett. Ezzel Katinka a rövidpályás világbajnokságok női örökranglistáján minden létező műfajban az élre került, sőt egyéni rekordot is felállított hisz egy világbajnokságon még férfiúszó sem nyert annyi érmet, mint ő.

Katinka iszonyatos tempót diktált 2016-ban is, hisz mindössze pár hónappal a riói olimpia után,- ahonnan három aranyéremmel tért haza,- szünet nélkül folytatta Windsorban.

Ez a taktika férjétől, edzőjétől, Shane Tusup-tól ered. Szerinte ugyanis nem az edzés, hanem a folyamatos verseny az, amivel formában marad Katinka.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#hosszú katinka#shane tusup#rtl#siker#úszó

Címlapról ajánljuk