Fókusz

Szerelmespárok az izmos test bűvöletében

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2016. október 15. 20:00

A grammra pontosan kimért adagok, melyek a végeláthatatlan diéták alapját képezik, a napi több óra erősítés csak a földi halandóknak tűnik teljesíthetetlen elvárásnak. Dórinak, Iminek, Zsuzsinak és Jancsinak mindez nemhogy nem áldozat, de már csak nem is elhatározás kérdése. Mert számukra ez az életforma teljesen természetes.

Zsuzsi (Toldi Zsuzsa) már egyetemista korában is imádott varrni, aztán amikor a testépítésben már nem talált annyi kihívást – mert szó szerint mindent megnyert – akkor beletanult a ruhatervezésbe, gyártásba, eladásba. Nehogy véletlenül unatkozzon...

A csaholás minden este felhangzik, amikor Zsuzsi és párja hazaérnek. Per pillanat 6 kutya toporog az udvaron, ebből 4 állandó, 2 pedig örökbefogadásra vár.

 

A konyhában Jancsi (Csuhai János) az úr, tojásos lecsót készít épp, leginkább fehérjéből.

Jelenleg egyikük sem versenyzik, de mivel továbbra is a testükből élnek, például különböző közösségi fórumokon 150 ezres követőtáboruk van, ezért az étkezésre majdnem annyira odafigyelnek, mint annak idején.

Amit nőként a testépítésben el lehetett érni, azt Toldi Zsuzsinak sikerült.

16-szoros magyar bajnok,
Kétszeres világbajnok
Kétszeres Arnold Classic Europe győztes, majd abszolút győztes is lett, amivel profi kártyát szerzett.
Magyarországon ő az egyetlen, aki a Mr Olympián részt vehetett.

 

Jancsi már 18 évesen az edzőteremben gyúrta izmait, később fittnes forma kategóriában minden aranyat megszerzett.

Jancsi 4 éve az egyik verseny előtt kicsit elvétette a vízelvonás mennyiségét. Annyira jól akart szerepelni, hogy túlment a határain, a szervezete teljesen összeomlott.

 

Éppen a verseny estéjén műtötték meg, 12 liter bélsarat mostak ki belőle. Két hétig volt az intenzíven, fél év kellett hozzá, hogy felépüljön.

Titokban ismét edzeni kezdett, kijutott az Arnold Classicra, ahol első magyar férfiként második lett.

Edzeni általában éjfél után jut idejük, napközben mindketten vállalkozásukat irányítják. Amíg Zsuzsi saját ruhamárkájának útját egyengeti, addig Jancsi edzőtermeket tervez és kivitelez, illetve irányít.

 

Dóri (Bodó Dóra) még meglehetősen kezdőnek számít a szakmában. Alig két éve versenyzik, de olyannyira sikeres, hogy bejutott a profik közé.

Azt mondja, már a versenyzés előtt is túlontúl igényes volt a külsejére. Nem esik nehezére így kinézni, a különbség a 10 évvel ezelőtti külsejéhez képest némi izomtömeg.

Férje viszont 17 éves korától kezdve építi az izmait, nem volt elvárás Dórinak, de valójában miatta kezdett komolyan foglalkozni a sporttal.

 

Míg Imi (Bodó Imre) az izomfejlesztésre, addig Dóri például fogfehérítésre vagy épp szemöldökszedésre vette rá férjét. Nem beszélve a 3 kutyáról, melyek szintén a feleség szerzeményei. Pamacs, Mici és Süti.

Ha nagyobb lenne a lakásuk, biztosan több kutyájuk is lenne. De az üzletük és az edzések mellett így is nagy elfoglaltsággal járnak. 

Ahogy Zsuzsi és Jancsi, úgy Imi és Dóri is hatalmas rajongótáborral rendelkezik, a közösségi média segítségével tanácsokat adnak a követőiknek, megosztják velük a tapasztalataikat.

Mindketten azt mesélik, hogy az emberek külsejét szakmai szemmel nézik meg, de nem ítélkeznek akkor sem, ha valakinek nem az élete célja, hogy izmos legyen.

 

Ilyen külsővel önértékelési zavara nem igen lehetne Dórinak, de a folyamatos megfelelési kényszer miatt azért sokszor előfordul. Bikini kategóriában néhány hete profi versenyző lett, így nincs megállás. A gyerekvállalással még várnak a férjével, egyelőre a fizikumok, a minél szebb és jobb forma mindennél fontosabb számukra.

Itt megnézheti, hogy néz ki egy fenékkerekítős gyakorlat Toldi Zsuzsi irányításával , és hogy mi a véleménye Bodó Dórinak a szilikon mellekről és a diétáról.

#Fókusz#fókusz plusz#fitnesz#testépítő#fogyókúra#edzőterem

Címlapról ajánljuk