Fókusz

Paudits Béla: az utolsó utáni interjú

rtl.hurtl.hu

2013. szeptember 19. 15:15

Az egykor ünnepelt színészt fél éve műtötték, ám azóta sem javult állapota. Fájdalom és kilátástalanság jutott idős napjaira. Egy ikon, akinek saját otthona és teste börtönévé vált utoljára állt kamerák elé!

PAUDITS BÉLA: „A műtét sikerült, a beteg meghalt.”

A Jászai Mari-díjas színész, Paudits Béla talán még sosem volt ilyen rossz állapotban. A fél éve tartó műtétsorozat után ma már otthona rabja, ráadásul kevesebb, mint 60000 forintból kell megélnie havonta. Fél éve perforált gyomorral vitték kórházba, azóta lábadozik.

Azt mondja a rengeteg munka, nem evés, és a sok stressz az egészségébe került. Minden előadás előtt gyomorgörcse és lámpaláza volt. Minden nap dolgozott, akár 14 órán keresztül is.

Havi 56000 forint a nyugdíja. Ebből, ha levonja a rezsit, elosztva, napi 4 forint jut a létfenntartásra. Azt mondja, az fáj neki, hogy ennyi kemény munka után szerinte megérdemelte volna a Kossuth-díjat, amivel együtt járna egy magasabb nyugdíj is.

A Madách Színház egykoron ünnepelt színésze most tele van negatív gondolatokkal, és már azt is megbánta, hogy ezt a hivatást választotta. Azt meséli sosem élt nagy lábon, mégsem tudott soha félretenni a fizetéséből. Ezért tart most itt. Volt párja, és kislánya vidéken él, az ő támogatásukra nem számíthat.

Azt mondja, nem sajnáltatni akarja magát, hiszen vannak nála rosszabb körülmények között élő emberek. Ő csak tudatni szeretné a világgal, hogy szerinte nem ilyen időskort érdemelt volna. Ezért vállalta ezt az interjút.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!
#Fókusz#rtl#betegség#műtét#nyugdíj#fájdalom#jászai mari-díj

Címlapról ajánljuk