Fókusz

A magyar olimpikonok legfurább legjei

rtl.hurtl.hu

2012. június 16. 19:30

Már csak néhány nap és teljes lesz a Londoni Olimpiára induló magyar csapat. Eddig 148 sportolónk kvalifikálta magát: 91 férfi és 57 nő. Bemutatjuk a legifjabbat, a legöregebbet, a legkisebbet, a legnagyobbat és aki teljesen ismeretlen sportolóként lett a magyar csapat tagja.


Pattantyús Ádám asztaliteniszező, a magyar csapat meglepetésembere. Ő néhány hete még egy teljesen névtelen amatőr versenyző volt, ma pedig már hihetetlen módon olimpikon. A 33 éves játékos itt, a családi nyaraló udvarán ütött először labdába.

Egykor pingpong nemzet volt a magyar. Több mint 70 aranyérmet szereztünk a világbajnokságokon. Régen. Ma már kész csoda, hogy két férfiversenyzőnk is ott lehet az nyári játékokon.

Vannak, akiknek a londoni lesz az ötödik olimpiájuk. Gádorfalvi Áron szörfös, Kammerer Zoltán és Kovács Katalin kajakosok, Tóth Krisztina asztaliteniszező, valamint Kásás Tamás vízilabdázó már 1996-ban, Atlantában képviselte a magyar színeket.

Tamás, a háromszoros olimpia bajnok tavaly ilyenkor már visszavonult a válogatottságtól, ám a közelgő olimpia szele őt is megcsapta, és visszatért – még 36 évesen is érez magában annyi erőt, hogy negyedszerre is győzelemre vezesse a csapatot.

Kásás Tamás szerint ez lesz minden idők legnehezebb olimpiája. Egyre több a jó csapat, most már azok az országok is veszélyesek ránk, akiket nemrég még mi tanítottunk móresre.

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportját!


#Fókusz#rtl#magyar#kajak#csapat#bajnok#kenu#olimpikon#kovács katalin#úszó#tóth Krisztina#kásás tamás#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk