EUEurópa

Magyarországra hívta von der Leyent Magyar Péter

rtl.hurtl.hu

2024. július 18. 14:30

Azt mondta, örömmel jön, hogy találkozzon a magyar emberekkel.

Még mielőtt az Európai Parlament megszavazta az Európai Bizottság elnökének újabb ötéves ciklusát, Magyar Péter a Facebookon közölte, hogy személyes találkozón vett részt Ursula von der Leyennel.

Azt írta: jelezte von der Leyennek, hogy ha bizalmat kap a következő ciklusra, akkor ősszel várják Magyarországra, „hogy személyesen találkozhasson a magyar emberekkel”. Ő erre azt válaszolta, hogy örömmel jön Magyarországra, hogy tájékoztatást adjon az Európáért és Magyarországért folytatott munkájáról, és a látogatás arra is alkalmat adna, hogy cáfolja „a fideszes propaganda személyével kapcsolatos hazugságait”.


Ha Ursula von der Leyen valóban eljön Magyarországra, az akár azt is jelentheti, hogy a Tisza Pártnak sikerül elérnie azt, amit Orbán Viktornak nem. Ugyanis hiába hazánk tölti be az Európai Unió soros elnökségét ebben a félévben, Ursula von der Leyen úgy határozott, hogy az Európai Bizottság alacsonyabb szinten képviselteti magát a magyar elnökség eseményein, miután a magyar miniszterelnök az EU soros elnökeként az unió felhatalmazása nélkül és céljaival ellentétesen Moszkvába látogatott, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon a békéről. Ursula von der Leyen csütörtökön értelmetlennek nevezte Orbán Viktor moszkvai útját és kijelentette, hogy senki nem akar jobban békét az ukránoknál, Európa pedig mellettük áll ebben.

Nyitókép: Magyar Péter / Facebook

#Európa#magyar péter#tisza párt#ursula von der leyen#európai bizottság

Címlapról ajánljuk