EUEurópa

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

rtl.hurtl.hu

2024. május 25. 18:07

Pedig 2022-ben egymás riválisai voltak – igaz, Orbán Viktor akkor sem ment el vitázni.

Orbán Viktor szombat délután Hódmezővásárhelyre látogatott, és ez alkalomból Márki-Zay Péter át szerette volna nyújtani neki a város háborúellenes nyilatkozatát, amelyet végül nem fogadott el, írja az Index. A miniszterelnök még a polgármester kézfogását is visszautasította, Lázár János igyekezett menteni a helyzetet.

Márki-Zay Facebook-videójából is látható, hogy a miniszterelnök csak elhaladt a polgármester mellett, nem vette át a határozatot sem, amit az kezében tartott. Annyit mondott: „örülök, hogy látom”, bár még a tekintetét is kerülte.

A helyzetet Lázár János építési és beruházási miniszter igyekezett menteni. Átvette az iratot a kormány nevében, és még kezet is fogott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. Közölte, hogy átadja a miniszterelnöknek a határozatot, és arra kérte Márki-Zayt, hogy segítsen nekik abban, hogy normálisan tudják megtartani a választási gyűlést. A videót alább lehet megnézni:


Orbán Viktor az idei EP-választási kampányban nem nyilvános fórumokat tart – sosem tudni előre, hol bukkan fel, gyűlésein csak meghívott emberek vehetnek részt. A Házon kívülnek nyilatkozva a miniszterelnököt egy konvojjal közlekedő Mátyás királyhoz hasonlította Ruff Bálint politikai tanácsadó.


Nyitókép: MTI / Hegedüs Róbert / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

#Európa#márki-zay péter#orbán viktor#hódmezővásárhely#kézfogás#nyilatkozat#háború#ellenzék#lázár jános

Címlapról ajánljuk