EUEurópa

Lezárult a szavazás, megvannak Magyar Péter pártjának EP-jelöltjei

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 18:12

Megszavazták a Facebookon, kiket indítson el Varga Judit exférjének pártja a júniusi EP-választásokon.

Kiderült, kik lesznek Magyar Péter pártjának jelöltjei a júniusi EP-választásokon. A végleges névsorról a Tisza Párt szimpatizánsai dönthettek a Facebookon, péntek kora estére állt össze a lista. Óriási meglepetés nem történt.

  • A legtöbb szavazatot Kulja András (39 469) kapta, aki korábban a TikTokon 360 ezer követőt szedett össze egészségügyi témájú tartalmaival: a szellentésről szóló videóján például 1,3 millió megtekintés van.
  • A második helyen Dávid Dóra jogtanácsos található 14 310 szavazattal, aki 16 éves korában költözött Londonba, jelenleg ott dolgozik. A magyarral együtt négy nyelven beszél.
  • A harmadik helyen van Lakos Eszter jogász-közgazdász (6 731), aki tíz évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen.

A pontos EP-lista viszont ennél bonyolultabban alakul: az első helyen maga Magyar lesz, aki azt ígérte, hogy akkor sem megy ki Brüsszelbe, ha megválasztják. Ezután a második helyen következik Dávid Dóra, mivel ezt a pozíciót a legtöbb szavazatot kapott nőnek tartották fent. A harmadik helyen Tarr Zoltán lelkész áll, akit a Magyar Péter tüntetésén való felszólalásáért rúgtak ki, és csak a negyedik a szavazás győztese, Kulja. 

A felmérések szerint a Tisza Párt jelenleg nagyjából 15 százalékos támogatottságon áll, fej-fej mellett a DK-val és 3 mandátumra számíthat. Magyar posztját az eredményekről alább lehet megnézni:


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI / Facebook

#Európa#magyar péter#tisza párt#ep#választás#jelölt#facebook#szavazás

Címlapról ajánljuk