Belföld

Íme Magyar Péter pártjának EP-listája, már csak a sorrend a kérdéses

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 16:22

A jelöltek sorrendjéről szavazni lehet, azzal a kikötéssel, hogy a lista első helyén Magyar Péter szerepel, a második helyre a legtöbb szavazatot kapó nő kerül, míg a harmadik Tarr Zoltán lesz.

„Csak rajtatok múlik, hogy az 538 pályázóból kiválasztott legjobb tíz jelölt milyen sorrendben szerepeljen a Tisza Párt európai parlamenti listáján” – közölte a Tisza Párt.

A Tisza Párt uniós listáját Magyar Péter vezeti, a harmadik helyen Tarr Zoltán három gyermekes református lelkész szerepel, akit állami munkahelyéről elbocsátottak, miután beszédet mondott az április 6-i tüntetésen. 

A jelöltek további sorrendjéről szavazni lehet, azzal a kikötéssel, hogy a lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó nő kerül. A szavazás április 19-én délig tart. Az érvényes vokshoz egy egyszerű email-hitelesítési folyamaton kell átesnie az érdeklődőknek és, minden szavazó egy szavazatot adhat le a választott jelöltre. A párt választottjairól egy-egy bemutatkozó videót is megnézhető a Tisza párt honlapján. A jelöltek:

Kulja András

Az egyik legismertebb a jelöltek közül Kulja András orvos, aki TikTok-Dokiként lett ismert, 360 ezer követővel rendelkezik. A Covid-járvány idején az egyik műszak után megmutatta, hogyan néz ki a nap végén, azóta rendszeresen posztol és orvosi-egészségügyi témákban oktatja a követőit.

Bogdán Csaba

Bogdán Csaba a MOME Technológiai Park volt igazgatója, van klasszika-filológia, történész, mechatronikai mérnök, orvostechnikai mérnök, valamint energetikai mérnök diplomája is, jelenleg 

Bujdosó Andrea Anna 

Rákerülne a Tisza Párt EP-listájára Bujdosó Andrea Anna is, aki jelenleg vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadóként dolgozik. Korábban a Shell Hungary igazgatósági elnöke, országvezető volt. Az elmúlt években igazgatósági tag volt, a Magyar Ásványolaj Szövetségben és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségben, a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamarának pedig jelenleg is igazgatósági tagja.


Sopov Ildikó Éva

„Jogászként pénzügyi technológiai cégeknél és elektronikus hírközlési szolgáltatónál dolgoztam, dolgozom jelenleg is, szabályozási és product/termékfejlesztési területeken, meghatározóan külföldön (Bécs, Barcelona)” – áll Sopov Ildikó Éva jogász önéletrajzában. Konkrét munkahelyet nem említ, magát tech-értő jogászként határozta meg.

Dávid Dóra

Az University of Cambridge-n szerzett mesterdiplomát Dávid Dóra, aki nemzetközi jogászként a Meta jogtanácsosa 2020 óta. Korábban gyakornokként dolgozott az Európai Bizottságban is.

Gerzsényi Gabriella

Gerzsényi Gabriella 2014 óta Magyarországért és Luxemburgért, kohéziós politikáért és Európai Szemeszterért felelős referensként dolgozik az Európai Bizottságban. Szintén jogász végzettségű.

Kollár Kinga

Az Európai Unió Bizottságában dolgozik 2020 óta Kollár Kinga, a gazdasági és pénzügyi ügyekért felelő főigazgatóságon. Előtte, 2012-től a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője volt, 2014 és 2018 között pedig az Igazságügyi Minisztérium vizsgabiztosa volt EU jogból. 2003 és 2012 között az Európai Bizottságban dolgozott.

Lakos Eszter

Lakos Eszter 2023 óta az Európai Innovációs és Technológiai Intézetben dolgozik a következő EU kutatási- és innovációs (K+I) keretprogramhoz való kapcsolódás stratégiai előkészítésén. Jogász végzettségű, 2015 és 2023 között Brüsszelben dolgozott (Magyarország Állandó Képviselete az EU mellett).

Molnár Dániel

Fizikusként végzett az University of Cambridge-n Molnár Dániel, előtte pedig a BME villamosmérnöki szakán szerzett diplomát. Jelenleg a Cambridge-n dolgozik, előtte a CERN-ben volt főmunkatárs.

Weisz Viktor

Vállalkozási tanácsadóként dolgozik Weisz Viktor, aki korábban Bécsben és Szaúd-Arábiában is volt projektmenedzser és üzleti menedzser. Vállalkozás szakon végzett az University of Cambridge-n.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#magyar péter#európai parlamenti választás 2024#lista

Címlapról ajánljuk