Belföld

Kiszámolták, hányan lehettek a szombati tüntetésen

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 21:11

Magyar Péter szerint akár 300-400 ezer ember is lehetett a szombati tüntetésen, míg a Mandiner csak 39-44 ezren voltak. Az igazság pedig a kettő között lehet.

Miután komoly számháború tört ki azzal kapcsolatban, hogy hányan vettek részt a szombati tüntetésen a Lakmusz fogta magát, és a drónfelvételek alapján megbecsülte a tömeget.

Magyar Péter a helyszínen az RTL-nek azt mondta, hogy a rendőrség becslése szerint 250-300 ezer résztvevő volt a demonstráción, de ő úgy gondolja, hogy ennél is többen, 3-400 ezren voltak. Bár a politikus a rendőrökre hivatkozott, ők hivatalos adatot nem közöltek.

A kormányoldali sajtó is beszállt „a mennyire telt meg a Kossuth tér” versenybe, a Mandiner szerint 39-44 ezren voltak. Szentesi-Zöldi László pedig azt írta a Magyar Nemzetben, „hogy hányan voltak, nem tudom, de hogy százezren nem, az holtbiztos”.

Mint általában, az igazság most is a két adat között lehet. A Lakmusz – miután több részre bontotta a helyszínt „népsűrűség szerint”, ahogy mi is tettük az influenszertüntetés után – arra jutott, hogy kb. 108 ezren voltak a demonstráción.


Nyitókép: Nagy Attila Károly

#Belföld#magyar péter#tüntetés#demonstráció#kossuth tér#létszám

Címlapról ajánljuk