Belföld

Magyar Péter: Az elmúlt 30 év legnagyobb politikai válságába kormányozták az országot

rtl.hurtl.hu

2024. április 6. 14:16

Szombat délután 2 órára hirdetett demonstrációt a budapesti Deák térre Magyar Péter, aki „az utóbbi 14 év talán legnagyobb politikai demonstrációjaként” harangozta be az eseményt. A Nemzeti meneten rengetegen vettek részt, a Kossuth tér teljesen megtelt. Magyar Péter alkut ajánlott Rogán Antalnak, bejelentette, hogy országjárásra indul és ismertette programja egyes elemeit. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 17:23

Az O1G után O1Sz?

Orbán Viktorról egy különös installációt készített az egyik tüntető:

Az O1G után O1Sz?

 

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 17:20

Vége a tüntetésnek

Magyar Péter beszéde után Péter Petra köszönte meg, hogy sokan megjelentek a tüntetésen és arra kérte a jelenlevőket, hogy ne hagyjanak szemetet maguk után.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 17:14

Választási program: uniós pénzek, Európai Ügyészség

Az Európai Uniós választási programjáról is beszámolt Magyar Péter, miután Deutsch Tamáson élcelődött. Azt ígérte, az uniós forrásokat hazahozzák, a jogállamisági vitákat lezárják Brüsszellel. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás is szükséges szerinte.

Azt kérte a beszéde végén: 

legközelebb mindenki hozzon magával legalább még két embert. 

A következő hetekre országjárást jelentett be, azt ígérte, mindenhova lejutnak. Utána azt kérte, mindenki fogja meg a mellette álló kezét és emelje fel, és legyen ez a ő szerződésük.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 17:11

Oktatási minisztérium, a KLIK megszüntetése

A gyermekvédelem problémáiról is beszélt, felhozva, mennyire kevés a gyermekpszichiáter az országban. Arra is utalt, ha egy tanár összejön a diákjával, nem lesz belőle botrány, közös megegyezéssel távozhat. Oktatási tárcát ígért, illetve a KLIK megszüntetését. Az oktatási rendszert úgy kell kialakítani, hogy minden gyerek ugyanolyan jó képzést kapjon – mondta.  

A közjavakhoz is egyenlő hozzáférést kell adni, attól függően, hogy kinek, mire van szüksége.

A Fidesz bolsevik típusú propagandája azt szajkózza, én áruló vagyok. Ezzel szemben úgy véli, ők azok, akik az embereket árulták el. 

Én ebben nem veszek részt. Amit most látunk, az az utolsó próbálkozásai a hatalomnak.

A lejárató kampány szerinte nem ellene irányul, hanem az emberek ellen, mert félnek tőlük. Kössünk Rogánnal egy alkut: amennyi pénzt a lejáratásra költenek, annyit adjanak a bicskei szeretetotthon áldozatainak és azt Rogán Antal és Orbán Viktor adja át, mondta Magyar Péter.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:57

Mi kell a változáshoz?

A változáshoz szerinte az kell, hogy a közösségüket létrehozzák. Mától az övéké a Legyél a változás! Egyesület, ami jogi kereteket ad a működésükhöz. Azt is elmondta, 

hamarosan bejelenti azt a pártot, aminek a segítségével el fognak indulni az EP-választáson és olyan eredményt fognak elérni, ami az első szög lesz a NER-koporsójában.

Kérdezik van-e atombomba még a kezében? 

Ti vagytok az atombomba! Én csak egy szikra vagyok, aki elindíthatja a motort.

Szerinte nem lesz elég a fotelben ücsörögni, fel kell állni, vissza kell venni a falvakat és a városokat, fel kell szabadítani Magyarországot. A mi ajánlatunk egy európai teljesítmény alapú társadalom egy urambátyám rendszer helyett. Gyurcsány Ferenc ismét előkerült: azt mondta, ő a NER-egyik pillére, aki mindig le akarja győzni Orbánt a választáson, aztán nem sikerült.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:52

Az elmúlt 30 év legnagyobb politikai válságába kormányozták az országot

Magyar Péter ezután azt a kérdést tette fel, hogy a Fidesz-alapító Polt Péter valaki szerint vajon függetlenként végzi a munkáját? Majd kérdésre kereste a Schadl-üggyel kapcsolatban a választ. Azt is tudni akarja, mikor hallgatják meg ez ügyben a kormányfőt. Orbán Viktornak címezve azt is megkérdezte: 

igaz-e, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget, hogy még inkább kézi vezérléssel lehessen irányítani a noymozásokat?

Magyar szerint az elmúlt 30 év legnagyobb politikai válságába kormányozták az országot, majd azt követelte, adják vissza a hatalmat a népnek, hogy ők dönthessenek, amivel kvázi új választás kiírására tett célzást.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:43

Magyar Péter: Most is győzni fogunk

Most is győzni fogunk, le fogjuk rázni a hatalom béklyóit. A magyar egy szabadságszerető nép, a szabadságért meg kell küzdenünk. Mikor éreztük úgy, hogy jó irányba megy az ország szekere? Tette fel a kérdést Magyar Péter. A rendszerváltáskor, az uniós csatlakozáskor, vagy a fülkeforradalomkor? Valamiért mindig oda jutunk szerinte, hogy jön valaki, akik miatt kettészakad az ország. 

Úgy véli, most ennek vége, egy széleskörű összefogás jön.

Utána a közmédiát ostorozta, úgy véli, a tüntetés nem lesz benne a közmédiában a hírekben, sem a propagandalapokban. Azt követelte, hogy hívják meg élő adásba és elmondhassa, mit képvisel.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:35

Magyar Péter: eddig úgy szólítottalak benneteket, kedves barátaim, de ez nagyobb jóval, mint egy baráti társaság

Több százezren vagyunk itt a nemzet főterén – kezdte Magyar Péter a beszédét. Úgy véli, a mai nap után már semmi sem lesz úgy, mint korábban.

 Ma visszavettük a nemzeti jelképeinket

 –  mondta, majd arra biztatott, tartsák magasra a zászlókat. Pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutott annak az üzenete, hogy lehet másmilyen Magyarországot építeni. Itt voltam 2022-ben a Békemeneten, közel sem voltak ennyien, mondta. Szerinte olyat tettek pár hét alatt, amire még nem volt példa.

Egy kis garázsból indulva megrengettük a politikai status quo-t, magyarázta. Miközben milliárdokat költenek lejáratókampányokra, nem veszik észre, hogy ez már minket erősít, mondta. Azt mondta, bár belpesti médiahecknek csúfolják a mozgalmukat, de a demonstráció a bizonyíték, ez nem igaz, az egész országból jöttek emberek. Lépésről lépésre haladunk, hogy egy demokratikus, modern Magyarországot építsünk, tette hozzá.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:30

Nagy Ervin: Nagy szükségünk lenne még fiatal, bátor emberekre

„Nagyon várom a fiatal generációt, szeretném a kurázsit látni a részükről” – ezt mondta ma Nagy Ervin Magyar Péter tüntetésén. A színész úgy látja, a közéleti szereplők közül sokan még félnek és óvatosak, hiszen sokszor megpörkölődtek már bizonyos politikai helyzetekben:

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:22

Magyar Pétert Rost Andrea, majd a Europe-tól a Final Countdown vezeti fel

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:17

Tar Zoltán: kurzusegyházak vannak Magyarországon

Tar Zoltán református lelkész lépett a színpadra, „áldás, békesség” köszöntötte az egybegyűlteket. Arról beszélt, hogy örül neki, hogy ennyi szabad embert lát. Egészséges keresztény egyházak nélkül nincsen egészséges társadalom – idézte Gulyás Gergelyt. Tar szerint igaza van, beteg a társadalom és ezért felelősség terheli az egyházakat, ami az állammal összefonódott. Bár elvileg keresztény az ország, de úgy véli, az emberek hagyják ott az egyházakat, mert azok kurzusegyházak. „Milliárdok mennek a papok fizetésére, egyházi stadionra” – mondta.

Utána a kegyelmi ügyre fordult rá, ami szerinte Balog Zoltán forgolódása miatt történt meg. Az ügy arra mutatott rá, hogy vannak akik a gyermekek és a bírósági ítéletek fölé helyezik magukat – mondta. A tömeg azzal felelt erre, hogy elkezdték követelni Balog lemondását. Tar ezután bocsánatot kért a bicskei gyermekotthon áldozataitól. A beszéde végén azt mondta, „mi reformátusok meg fogjuk oldani a Balog püspök ügyét, hogy a nyugdíjas éveire koncentrálhasson”. Ha ő eltűnik, akkor kezdődik az egyház és a magyar társadalom gyógyulása – fejezte be a beszédét.

Tar Zoltán: kurzusegyházak vannak Magyarországon

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 16:08

Magyar Péter az RTL-nek: Ma meghallja a Karmelita a magyarok százezreit, hogy eddig és ne tovább!

Magyar Péter nem lepődött meg azon, hogy ennyien elmentek a tüntetésre, több százezer emberre számított:

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 15:58

Nagy János nekiment a DK-nak

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere arról beszélt, hogy nem tudta lebontani a NER vidéki kiskirályainak a rendszerét, az ellenzéki pártokban is csalódott, úgy fogalmazott: ezek ugyanazok. Azt mondta, kapott olyan fenyegetéseket, hogyha nem áll be a sorba, akkor beindul ellene a lejáratás. Azt is mondta, nincs Orbán Gyurcsány nélkül. Azt állította, az általa leváltott DK-s alpolgármester rendszeresen látogatta Kövér Lászlót a szigetszentmiklósi otthonában.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 15:50

Keresztesi Péter: hogy van a diktátorotok?

A Svájcból hazarepült Keresztesi Péter beszél Nagy Ervin után. Életemben nem láttam még ennyi embert és egy ekkora tömegnek ereje van – mondta. Arról beszél, hogy a világ minden tájáról érkeztek a demonstrációra. Szerinte azért jöttek ma haza, mert az ország jövője a cél. Úgy véli, ki kell mondani, hogy eltávolodott és izolálódott Magyarország. „Az tűnik fel, amikor utazom, hogy itthon minden egyre rosszabb.” „Rossz érzés, amikor új emberekkel ismerkedem meg és azt kérdezik, hogy van a diktátorotok?” – mondta. Úgy véli, egy tisztességes ország kell, tisztességes vezetéssel. A hatalmi ágak szigorú szétválasztására és valódi többpártrendszerre van szükség. Szerinte ez most sikerülni fog. „Az elmúlt hetek eseményei a szikra és mi vagyunk a láng. Hajrá magyarok!” – mondja.

körülbelül 1 hónappal ezelőttrtl.hu2024. április 6. - 15:35

Nagy Ervin: amikor nincsenek cimbik

Nagy Ervin lépett színpadra, aki azoknak a leveleit olvassa fel, akik külfölden dolgoznak. Az elsőt egy olyan nő írta, aki 10 éve él kint és neveli gyermekeit, mert – mint írta – nem kapott itthon munkát, mert nincsenek cimbik.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#magyar péter#tüntetés#talpra magyarok

Címlapról ajánljuk