Miért imádják ezt a málnakrémlevest? A nyár íze tányérban

rtl.hurtl.hu

2025. június 15. 12:00

A málnakrémleves az a desszertleves, ami minden érzékszervedet elvarázsolja: élénk pink színe, édes-fanyar íze, és krémes állaga igazi nyári élménnyé varázsolja. Behűtve frissítő, melegen megnyugtató – ahogy neked tetszik! És a legjobb: egészségesebb verzióban is elkészíthető, akár alternatív édesítővel.

Selymes málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 500 g málna (friss vagy fagyasztott)
  • 4 ek cukor (vagy eritrit, méz ízlés szerint)
  • 100 ml víz
  • 1 mk citromlé
  • 100 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy ½ vaníliarúd kikapart magja
  • 2 csipet fahéj
Tálaláshoz:
  • 4 ek tejföl
  • 1 ek porcukor

Így készül:

  1. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a málnát, és kevergetve kissé összefőzzük.
  3. Ráöntjük a vizet, mehet bele a citromlé, a tejszín és a vaníliás cukor.
  4. Felforraljuk, majd megszórjuk a fahéjjal.
  5. Botmixerrel simára turmixolhatjuk, ha egészen krémes állagot szeretnénk (szűrni is lehet, ha a magokat nem kedveled).
  6. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, és a tálaláskor a tetejére kanalazzuk.

Tipp:

  • Hűtve frissítő nyári leves, de melegen is tökéletes egy hűvösebb estén.
  • Tálalhatod mentával, citromfűvel vagy akár egy gombóc vaníliafagyival is.

És, ha már fagylalt: Sokan kételkedtek benne, amikor fagylaltkészítőnek állt Fazekas Ádám, azt még saját édesanyja is megkérdőjelezte, hogy lehet-e kizárólag természetes alapanyagokból készült fagyit árusítani. Ádám nemcsak azt bizonyította be, hogy lehet nagy mennyiségben is egészséges fagylaltot gyártani, de azt is, hogy még finom is. Ráadásul idén kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi lista élére Fazekas Ádám, ezzel ő lett a világ legjobb fagylaltkészítő mestere. A videóból az is kiderül, honnan szerzi az inspirációt a fagylaltkirály:

Fotó: Getty Images