Életmód
ÉletmódÉletmód
Villámgyors tonhalas penne – egyszerű, mégis zseniális!
2025. február 28. 16:00
Nincs ötleted vacsorára? Ez a tonhalas penne a megmentőd lesz! Egyszerű, gyors és tele van ízekkel – tökéletes választás, ha valami finomat ennél, de nincs kedved órákig a konyhában állni. Pár alaphozzávalóból isteni olaszos fogást varázsolhatsz az asztalra!
Tonhalas penne
Hozzávalók:
- 375 g mezze penne tészta
- 170 g olajos tonhalkonzerv (lecsepegtetve)
- 140 g mozzarella (kockázva)
- 80 ml extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek sós kapribogyó
- 1 csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés lépésről lépésre:
- Forralj fel egy nagy fazék sós vizet, és főzd a tésztát al dente állagúra.
- Öblítsd át a kapribogyót, majd aprítsd fel a fokhagymával és a petrezselyemmel együtt. Egy tálban keverd össze az aprított hozzávalókat a tonhallal és az olívaolajjal.
- Szűrd le a tésztát, majd forró serpenyőben forgasd össze a tonhalas keverékkel, a mozzarellával és egy kis fekete borssal.
- Amint a mozzarella enyhén olvadni kezd, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is!
- Elkészítési idő: 20 perc
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Adag: 4 főre
Tipp: Ha szeretnéd feldobni, egy kis chilivel vagy citromhéjjal még izgalmasabbá teheted!
Fotó: Pexles
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem