Csokis keksztorta - Valentin-napra, sütés nélkül
2025. február 13. 14:00
Ha Valentin-napon valami igazán édes meglepetéssel szeretnéd elkápráztatni a szerelmedet, akkor ez a sütés nélküli keksz torta tökéletes választás! Egyszerű elkészíteni, mégis isteni finom, és garantáltan elvarázsolja a kedvesedet. Nincs szükség sütőre, csak egy kis türelemre, amíg a hűtőben összeérnek az ízek. Készen állsz egy édes kalandra?
Hozzávalók (kb. 20x30 cm-es formához)
- 500 g vajas keksz
- 200 g habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g étcsokoládé
- 500 g mascarpone
- 60 g natúr joghurt
- 100 g cukrozott sűrített tej
- 50 g kakaó a díszítéshez
Elkészítése:
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezz rá egy állítható tortakeretet vagy használj egy hasonló méretű sütőformát. Fektesd le az első réteg kekszet (kb. 16 db egy réteghez).
- A tejszínt egy magas falú tálban verd kemény habbá, miközben fokozatosan hozzáadod a vaníliás cukrot. Ha kész, tedd a hűtőbe.
- A csokoládét vágd apróra, majd vízgőz felett olvaszd meg. Egy másik tálban keverd simára a mascarponét, a joghurtot és a sűrített tejet. Öntsd hozzá az olvasztott csokit, és dolgozd össze. Végül óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.
- A krém negyedét simítsd el az első kekszrétegen, majd ismét jöhet egy sor keksz. Ismételd meg a rétegezést, amíg négy kekszréteg nem lesz. A tetejére krém kerüljön.
- Fedd le frissen tartó fóliával, és tedd hűtőbe legalább 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen.
- A díszítéshez használj kakaóport, ezzel fedd be a tortát. Szeleteld fel, és tálald szerelmednek egy édes Valentin-napi meglepetésként!
Tipp: Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz, mert a keksz klasszul megpuhul a mascarponekrémben!
Ajánló: Minden nemzet konyhájának megvannak a maga jellegzetes ételei, amelyeket érdemes megkóstolni, ha külföldre megyünk. Mi azonban most abban szeretnénk segíteni, hogy ezt utazás nélkül megtehessük. Ha nem vagy csokirajongó, próbáld ki Írország kedvencét, az ír almatortát!
Fotó: Getty Images / Image Professionals Gmbh