Életmód
ÉletmódÉletmód
Csörögefánk – klasszikus finomság, ami mindig telitalálat
2025. január 30. 12:15
A csörögefánk egy igazi kedvenc, amit a legtöbben farsangi édességként ismerünk, de tökéletes vendégváró finomság az év bármely szakában. Most megmutatjuk a legjobb csörögefánk receptet, amit garantáltan imádni fogtok!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- 2 ek rum
- 5 db tojássárgája
- 20 dkg tejföl
- 5 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- ½ csomag sütőpor
- Étolaj a sütéshez
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot, a puha vajat és a tejfölt. A hozzávalókat dagasztókarral addig keverjük, amíg a tészta sima és egyenletes állagú nem lesz. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és letakarva 20 percig pihentetjük.
- A tésztát három egyenlő részre vágjuk, és mindegyik részt kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A jellegzetes csörögefánk formához derelyevágóval 3 cm széles szalagokat vágunk. A szalagok közepét hosszában bevágjuk, majd a két végüket megfogva spiráliformára feltekerjük.
- A formázott fánkokat bő forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Az olajból kivéve papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
- A csörögefánkokat porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk. Frissen az igazi, így érdemes rögtön fogyasztani.
TIPP: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, tálald fahéjas porcukorral vagy egy kevés vanília krémmel.
Fotó: Meindert van der Haven/Getty Images
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem