Életmód

Sajnálom, szeretlek – szívszorító üzenetet írt édesanyjának a 13 éves tini, mielőtt végzett magával

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 19:52

A gyászoló édesanya azért állt nyilvánosság elé, hogy elmondja: az öngyilkosság nem lehet tabutéma, ha meg akarjuk menteni a fiához hasonló problémákban szenvedőket.

Az öngyilkosság nem lehet tabutéma – ezt üzeni a brit Jen Gordon, aki most állt a nyilvánosság elé történetével. Gordonnak 2022-ben lett öngyilkos 13 éves fia, Devin. Azt szeretné, hogy senki mást se érjen hasonló fájdalom.

Arról beszélt a Daily Mirror szerint, hogy azóta fejben újra és újra végigjátszotta a szörnyű nap eseményeit, hogy rájöjjön, mit kellett volna másként csinálnia. „13 éves volt, és iskolába kellett volna lennie. Ha valaki megállította volna és megkérdezte volna...” – emlékezett vissza.

Azt is megosztotta, hogy az volt a fiú utolsó üzenete számára, amit telefonon küldött neki: „Sajnálom, szeretlek”. Az édesanya szerint talán az is segíthetett volna, ha valaki megkérdezi a fiától, jól van-e a végzetes napon. Éppen ezért azt tanácsolja:

Ha elmész valaki mellett, csak kérdezd meg, hogy jól van-e. Lehet, hogy buta pillantást kapsz, de ez a mozzanat elég lehet ahhoz is, hogy visszahozd őt.


Korábban a Reggeliben arról volt szó: évente több mint 2000 esetben keresik meg  a Kék Vonal lelkisegély-szolgálatot olyanok, akik őket érő bántalmazásról számolnak be. A Konyha zenekar új, Nem mondhatok le magamról című dala, és a hozzá készült videóklip az alapítvánnyal való együttműködésben arra hívja fel a figyelmet, hogy ha valaki bajba kerül, kérjen segítséget. A Reggeli vendégei Szepesi Mátyás, a Konyha énekese, gitárosa és Reményiné Csekeő Borbála, pszichológus, a Kék Vonal szakmai vezetője voltak.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: Twitter

#Életmód#öngyilkosság#üzenet#édesanya#figyelemfelhívás#depresszió#szorongás

Címlapról ajánljuk