Életmód

Merevedési zavarokat okoz a sok számítógépezés

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 8:13

Nem érdemes hosszú órákig játszani a számítógépen férfiaknak, mert merevedési zavart okozhat a gamerkedés. 

Komoly következményei lehetnek annak, ha órákat tölt valaki rendszeresen a számítógép előtt, többek között merevedési zavarai is lehetnek – írja a Science Alert.

Kínai kutatók jutottak arra, hogy nem tesz jót a szív egészségének a sok gép előtt ülés és ez lehet hatással a férfierőre.

A tudósok 220 ezer ember adatainak a vizsgálata során kerestek összefüggést a mozgásszegény életmód, a genetikai hajlandóság és a merevedési zavarok között. Az így kapott számok alapján megállapították, hogy a számítógép előtt töltött szabadidő minden 72 perces növekedése több mint háromszorosára növeli a merevedési zavar esélyét. Vagyis alaposan át kell gondolni a YouTube-videók pörgetését, vagy azt, hogy a kedvenc játékunkkal még menjünk egy pályát.

Mindezt a spermatermelés serkentéséért felelős hormon szintjének csökkenésével is összefüggésbe hozták, nem csak a szívünk tehet erről.

A kutatók azt már korábban is közölték, hogy a túlzottan sok üléssel töltött idő is befolyásolhatja az ágybeli teljesítményt, akkor azt mondták, hogy némi mozgással lehet segíteni ezen.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Pexels.com/Ron Lach

#Életmód#egészség#merevedési zavar#számítógép#kutatás#szabadidő

Címlapról ajánljuk