Életmód

Tudtad, miért ülnek a kezükre az utaskísérők a repülőgépeken?

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 19:23

Le- és felszálláskor minden légiutas-kísérő különleges pózt vesz fel, ami korántsem véletlen.

Azok, akik gyakran repülnek már kiszúrhatták, hogy a légiutas-kísérők szokatlan testtartásban ülnek le- és felszálláskor. Egyikük elmondta, hogy pontosan miért is van ez így – írja a Mirror.

Henny Lim, a Fülöp-szigeteki Cebu Pacific légitársaság személyzetének tagja a TikTokon osztotta meg, hogy pontosan miért is csatolja be magát a személyzet, és ül a kezén ezekben az időszakokban. Elmondta, ezt valójában „merevítő pozíciónak” hívják, ami magában foglalja a biztonsági övek biztonságos becsatolását, a felegyenesedést, a kezeken való ülést laza karokkal, miközben a lábak laposan a földön vannak.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim


A cél az, hogy a testet merev pózban tartsuk, így ha egy nem várt vészhelyzetben bármilyen ütközés érné, az kevésbé sérülne – tette hozzá.

Emellett persze ilyenkor átgondolják azt is, mit kell tenni vészhelyzetben. Az pedig magától értetődik, ha az utasoknak is a merevítő pozíciót kell felvenniük, a személyzet szól. Szóval nem árt tanulni.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

 

#Életmód#repülőgép#légiutas-kísérő#ülés#felszállás#járat

Címlapról ajánljuk