Életmód

Az ifjú milliomos elárulta sikerének négy titkát

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 16:05

Lucas Roitman mindössze 14 éves volt, amikor megírt egy alkalmazást, amivel milliomos lett. A New York-i fiatal most megosztotta, mi az a négy tulajdonság, aminek sikerét köszönheti.

„Ritkán jön egyik napról a másikra, a siker a következetes erőfeszítés eredménye” – idézte Lucas Roitman vállalkozó véleményét a New York Post. Míg Buenos Aires-i barátai többsége hagyományosabb szabadidős tevékenységet választott, Roitman 11 évesen a hálószobájában dolgozott, és saját webes videojátékát fejlesztette.

Pár évvel később tinédzserként kifejlesztette az Airhandet, egy forradalmian új, kiterjesztett valóság szoftvert is, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kézmozdulatokkal vezéreljék számítógépüket – például úgy, hogy egy tárgyra rámutatnak a képernyőn, vagy „felvesznek” tárgyakat a kezük kinyitásával és összecsukásával. Az innovatív alkotást milliókért tudta eladni egy multinacionális cégnek.

Ezután Roitman a technológiai szektorban folytatta tovább a munkát, különösen a mesterséges intelligencia és a robotika foglalkoztatta. Nemrég az Apple-nek adta el Adia Robotics drónját 55 millió dollárért.

Most megosztotta, melyik négy tulajdonságának köszönheti kivételes sikerét.

Kitartás

A Stanford Egyetemen végzett férfi azt mondja, hogy Palo Altóban tanulta meg a kitartás igazi erejét, ahol kulturális változásokat és az alkalmazkodást egyszerre kellett megtapasztalnia. „Ezeknek a kihívásoknak a befogadása kulcsfontosságú volt” – magyarázta Roitman.

„A Stanfordon nemcsak világszínvonalú oktatásban volt részem, hanem megtanultam a rugalmasság jelentőségét is” – folytatta. „Nem csupán a nehéz idők elviseléséről van szó, hanem arról is, hogy megtaláljuk a lehetőséget a nehézségekben.”

Végtelen kíváncsiság

A technológiai fenegyerek a szenvedélyt, a kíváncsiságot és azt a képességét emelte ki karrierje hajtóanyagaként, hogy a lehető legtöbb információt képes befogadni.

„Mélyen gyökerező szenvedélyem és kíváncsiságom indította el a kezdeti lépéseimet a technológiai világ felé” – mondta Roitman. „Ez folyamatos tanulásra és alkalmazkodásra inspirál, ami elengedhetetlen a napról napra fejlődő technológiai környezetben.”

Innováció

Ha ki akarunk tűnni a tömegből, fontos, hogy valami egyedit tudjunk kínálni, ami egyben segít saját magunknak is egy határozott identitást kialakítani, fogalmazta meg Roitman az innovációval kapcsolatos véleményét.

„A mai tinédzserek páratlan hozzáféréssel rendelkeznek információkhoz és eszközökhöz, és egyedülálló lehetőségük van arra, hogy ezeket az erőforrásokat kísérletezésre, tanulásra és innovációra használják. Ezt érdemes kihasználniuk” – tanácsolta.

Egyensúly

Noha a munka nagyon lefoglalja, Roitman mindig szán időt hobbijaira, amelyek közé tartozik a salsa tánc, a sziklamászás, a zongorázás és a kalandsportok élvezete. Emellett a rutintól való elszakadást is létfontosságúnak tartja.

„A családdal és a barátokkal töltött minőségi idő megőriz engem, és emlékeztet a sokoldalú élet fenntartásának fontosságára.”

Végső jó tanácsként pedig a következőt fogalmazta meg:

A válasz egyszerű – szeresd, amit csinálsz, és az egyensúly megtalál téged.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#informatika#milliomos#fiatal#kitartás#kíváncsiság#innováció#egyensúly#titok

Címlapról ajánljuk