Életmód

Arra ébredt a többnapos altatásból a veseköves nő, hogy orvosai levágták mindkét lábát

rtl.hurtl.hu

2023. december 31. 17:32

Az amerikai nőnek nemcsak azzal kellett szembesülnie, hogy elveszítette a lábait, hanem azzal is, hogy a karjait is amputálni kell. 

Arra ébredt a többnapos altatásból egy vesekővel kezelt amerikai nő, hogy az orvosok kénytelenek voltak térdtől lefelé levágni mindkét lábát. Cindy Mullinsnak aztán még egy rossz hírt is meg kellett emésztenie. Azt, hogy könyöktől lefelé a karjait is amputálni kell – írta a LEX18 amerikai televízió.

A Kentucky államban élő kétgyerekes anyukát pár héttel karácsony előtt kezelték vesekövek miatt. Aztán fertőzés kapott, ami szeptikussá vált. A kórházba szállítás után több napig altatás alatt volt, amíg az orvosok küzdöttek érte. 

Amikor végül magához tért, a lábai már nem voltak meg, és orvosa elmagyarázta, hogy a karjait is amputálni kell, hogy meg tudják menteni az életét.

Örülök, hogy életben vagyok

– mondta az ápolónőként dolgozó 41 éves nő a LEX18-nak, hogyan élte meg a hírt, hozzátéve, hogy továbbra is láthatja a gyerekeit, a férjét.

Cindy Mullins hozzátette, nagyon meglepte és meghatotta az a nagy támogatást, amit az emberektől kapott, miután története terjedni kezdett a közösségben. A számára készített adománygyűjtő oldalon már több mint százezer dollárt gyűjtöttek össze a kezelési költségeire.

Nyitókép: LEX18

#Életmód#egészség#vesekő#amputáció#vérmérgezés#fertőzés#kórház#egyesült államok

Címlapról ajánljuk