Életmód

Magyarországon van a világ második legpihentetőbb helye

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 18:53

Nem, nem a 133E viszonylat. 

A 24.hu szemlézte a  Spa Seekers wellnes-élményekkel foglalkozó honlapot, amely azt vizsgálta, hogy hányszor fordul elő az úti célok értékelései között a „pihentető”, vagyis a „relaxing” szó, majd ezekből egy listát állítottak össze.

A rangsor szerint a legpihentetőbb hely az izlandi Kék lagúna, amely egy mohával fedett lávamező közepén fekszik a Dél-nyugat izlandi Reykjanes-félszigeten. A lagúna jellegzetes kékes-tejfehér színű vize sós, különleges algákban és ásványi anyagokban gazdag, hőmérséklete egész évben 37–39 °C körüli.

A lista második helyén egy magyar helyszín, 

a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda áll 3581 említéssel, a harmadik az angliai Thermae Bath Spa.

A Széchenyi gyógyfürdő Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma. Építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Városligetben található fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvízellátását hat kisebb mélyfúrású kút biztosítja. A komplexum három kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik. A fürdő gyógyvize javasolt az ízületek degeneratív betegségekkel küzdőknek, valamint idült és félheveny ízületi gyulladások, ortopédiai, baleseti utókezelések kiegészítésére. Hogy Will Smith mit gondol a magyar termálvízről, itt megnézheti:


A Thermae Bath Spa a történelmi gyógyfürdő és egy kortárs épület kombinációja Bath városában, Angliában. Az ország egyetlen termálfürdőjeként, a hely különösen nagy népszerűségnek örvend.

10 legpihentetőbb hely a világon:

  1. Kék lagúna, Izland (4050 említéssel)
  2. Széchenyi Gyógyfürdő, Magyarország (3581 említéssel)
  3. Thermae Bath Spa, Anglia (3457)
  4. Luxembourg-kert, Franciaország (1828)
  5. Retiro park, Spanyolország (1781)
  6. Gardens by the Bay, Szingapúr (1138)
  7. Hanmer Springs Thermal Pools, Új-Zéland (1113)
  8. St Stephen’s Green park, Írország (1104)
  9. Jardin Majorelle, Marokkó (1061)
  10.  Royal Botanic Gardens Victoria, Ausztrália (950)

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#pihenés#fürdő#széchenyi fürdő

Címlapról ajánljuk