Életmód

Ezen a ponton csoda kell, hogy békés maradjon Sophie Turner és Joe Jonas válása

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 23. 15:03

Alig néhány hete érkeztek az első hírek arról, hogy válik a Jonas Brothers zenésze, Joe Jonas és a Trónok harca színésznője, Sophie Turner. Bár azt mondták, barátsággal válnak el, fura üzengetés zajlik a sajtóban és már most arról van szó, hogy elperelik egymástól a gyerekeket. Az ügy attól is hangos, hogy mindkettőjük rajongótábora a közösségi médián lóg, kommentál és állást foglal. Joe Jonas a koncertjein üzenget, Sophie Turnert meg már kétszer is lefotózták a héten a férje egyik leghíresebb exével, Taylor Swifttel. 

Könnyen lehet, hogy a Trónok harca és a Jonas Brothers nevű zenekar eddig sokakat elkerült, de Sophie Turner és Joe Jonas válása bizonyosan uralja majd a címlapokat a következő hetekben.

Mint azt korábban megírtuk, szeptember első napjaiban a Jonas Brothers sztárja négy év házasság után beadta a válókeresetet, arra hivatkozva, hogy a kapcsolatuk „menthetetlenül megromlott” Turnerrel. A bulvársajtó rögtön aktivizálta magát, és hamar egymásnak ellentmondó hírek röppentek fel arról, mi vezetett a hirtelen(nek tűnő) szakításhoz. 

Szeptember végén már azt is tudjuk, hogy a pár két gyermeke az Egyesült Államokban van Jonasszal. Az anyjuk visszavinné őket az Egyesült Királyságba, de állítólag ezt Jonas megakadályozta. Egyértelmű, hogy Jonas és Turner PR-csapata is őrülten dolgozik, ami nem is csoda: Angelina Jolie és Brad Pitt, illetve Amber Heard és Johnny Depp botrányos válása óta mindenki tudja, hogy a nyilvánosság szimpátiája a tárgyalóteremben is számít.

Joe Jonas egy múltkori koncert közben megállt, és arról beszélt a rajongóknak: egy mondatot se higgyenek el, ha azokat nem ő mondta. Más kérdés, hogy nincs kizárva, az ő emberei dobtak be egy olyan narratívát a váláshoz, amely után aztán most lépten-nyomon „leszaranyázzák” és „lealkoholistázzák” Sophie Turnert.

Honnan indult a történetük?

Sophie Turner 27 éves angol színésznő mindössze 14 éves volt, amikor szerződést ajánlottak neki Sansa Stark, a Trónok harca egyik főszereplőjének megformálására. A karakterét nem csak megkínozták, bántalmazták és megverték a sorozat nyolc évada alatt, ő volt a főszereplője az egyik legvitatottabb jelenetnek is: az 5. évadban Sansa hozzáment a szadista Ramsay Boltonhoz, aki aztán Theon Greyjoy szeme láttára megerőszakolta őt. A jelenet brutalitása miatt népharag zúdult a forgatókönyvírókra.

Turner 19 éves volt az epizód idején, és csak később beszélt arról, hogy milyen hatással is volt a mentális egészségére a sorozat. „Biztos vagyok benne, hogy a trauma bizonyos tüneteit fogom mutatni a jövőben” – mondta a forgatásról. Arról nem is beszélve, hogy tinédzserkorában a film- és televízióstúdiók nem voltak restek folyamatosan nyomást helyezni Turnerre, hogy fogyjon. „Jesszus, Sansa hízott vagy tíz kilót”, „miért pattanásos Sansa?” – ilyen és ehhez hasonló kommentáradattal nézett szembe egy amúgy is sérülékeny időszakban, amitől aztán étkezési rendellenesség és testképzavar alakult ki nála.

Ezen a ponton csoda kell, hogy békés maradjon Sophie Turner és Joe Jonas válása
Helen Sloan / HBO

Később elmesélte, ideiglenesen hozzá költözött egy terapeuta, hogy segítsen neki a mindennapokban. 2022-ben egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy időnként még mindig szorongónak és depressziósnak érzi magát, de ma már tudja, mi a jó neki, és mi nem, a stressz leküzdéséhez pedig megtalálta a megfelelő eszközöket. A Trónok harca mellett Turner szerepelt az X-Men-filmsorozat két részében, amelyekben Jean Greyt játszotta.

A 34 éves Joe Jonasnak is van tapasztalata bőven azzal kapcsolatban, hogy milyen a reflektorfényben tölteni a serdülőkort: hívő családjának két másik tagjával, Nick és Kevin fivéreivel együtt már 2006-ban saját albumot adott ki, 2007-től pedig már Jonas Brothers néven tarolták le Amerikát: szerepeltek a Hannah Montanában, aztán megírták nekik a Jonas-szitkomokat, majd a Camp Rockot, amiben zenekart alakítottak. Négy nagylemez után aztán végül feloszlottak, Joe pedig bemutatta szóló stúdióalbumát, a Fastlife-ot. 

Jonas őszintén vallott arról, hogy a Fastlife bukása, és a kritikák úgy verték fejbe, mint a tégladarabok. „Kezdtem úgy érezni magam, mintha beteg lennék, és aztán tényleg el is hittem, hogy az vagyok” – magyarázta. Minden második héten orvoshoz járt, aztán elküldték terápiára. Sok időbe telt, mire eljutott a felismerésig, hogy a nevéhez és az identitásához nem a kudarc szó kapcsolódik – csak volt egy rossz albuma.

Ezen a ponton csoda kell, hogy békés maradjon Sophie Turner és Joe Jonas válása
 Stephen Lovekin / Staff

A mérsékelt sikert a DNCE-vel javította ki, a Cake By The Ocean már nemcsak jó kritikákat kapott, szerte a világon és itthon is rongyosra játszották a rádiók. 2019 óta a Jonas Brothers ismét turnézik, Joe pedig kipróbálta magát a Devotion című háborús filmben. A Covid alatt aktívan gyűjtött adományokat a frontvonalban dolgozóknak, és kampányolt már a texasi közlekedési minisztériumnak is.

Joe több hírességgel is randizgatott, 2008-ban például Taylor Swifttel, akivel egy azóta elhíresült, 27 másodperces telefonhívás során szakított. Swift állítólag jó néhány dalt is írt tiszavirág életű románcukról, sőt azt, hogy a Mr. Perfectly Fine róla szól, maga Sophie Turner is megerősítette.

Álomesküvő, rémálomválás

2016-ban Jonas ráírt Turnerre az Instagramon, akkor találkoztak először, majd 2017 elején hivatalossá tették a kapcsolatukat. Még abban az évben örökbe fogadtak egy kutyát és bejelentették, hogy eljegyezték egymást. 2019-ben meglepetésszerű esküvőt tartottak egy Las Vegas-i kápolnában a Billboard Music Awards után, majd két hónappal később Franciaországban, egy hagyományos ceremónia keretében is összeházasodtak. 2021 júliusában megszületett Willa nevű lányuk, 2022 júliusában pedig ismét kislányuk született. A nevét a pár nem árulta el, a mostani periratok „D-ként” hivatkoznak a babára.

Szeptember elsejére – mire Joe Jonas Miamiban hivatalosan is beadta a válókeresetet – már több pletyka is felröppent arról, hogy Jonas válóperes ügyvédet fogadott, ráadásul sem rajta, sem a feleségén nem látták a jegygyűrűket. Másnap közös nyilatkozatot adtak ki az Instagramon, amely szerint „úgy döntöttek, barátsággal, de véget vetnek a házasságuknak. Sok spekuláció létezik az okokról, de ez a mi közös döntésünk, és őszintén reméljük, hogy mindenki tiszteletben tartja a magánéletünket” – írták.

Ezen a ponton csoda kell, hogy békés maradjon Sophie Turner és Joe Jonas válása
Karwai Tang/Getty Images

Jonas beadványában az állt, hogy bár két lányuk elsősorban vele lakik, a válás után „megosztott szülői felelősséget” szeretne. Bennfentesekre hivatkozva a TMZ, a Page Six és a People is elkezdett arról írni, hogy Jonas nagyon küzdött a házasságért, a „válás pedig az utolsó megoldás volt a számára”. Egyre-másra érkeztek a névtelen források, akik szerint a párnak „sok nézeteltérése volt” a „nagyon eltérő életmódjuk miatt”, Joe ugyanis otthonülő típus, Sophie viszont szeret bulizni. Egy bennfentes azt is megosztotta, hogy a gyerekek nyáron Jonasszal éltek, és nagyjából „mindig ő gondoskodott róluk, még akkor is, amikor turnézott”. 

A narratíva egyértelműen azt szerette volna elhinteni, hogy míg Jonas a gondoskodó apa, addig Turner folyamatosan bulizik, és elhanyagolja a gyerekeit. 

Volt is keletje ennek a pletykának, cikkünk írásának pillanatában Sophie Turner Instagramját már rég ellepték a trollok, egy régi fotójához, amin terhes, olyan kommentek érkeztek, minthogy: „biztos itt is részeg voltál. Szégyellhetnéd magad”. „Milyen anya az ilyen?”. Szerencsére – mint azt a külföldi sajtó is rendre megjegyezte, az emberek azért nem voltak mind vevők a klasszikus nőgyűlölő üzenetre. 

A kommentelők előtúrták a régi nyilatkozatokat, amelyekben Turner rendszeresen arról beszél, hogy introvertált, otthonülő típus, és mindenkit emlékeztettek arra, hogy Turner mindössze 24 évesen lett anya. Nem világos ráadásul, hogy a „Joe Jonas a turnéja alatt is gondoskodott a gyerekeiről” típusú magyarázatot miért gondolja bárki is érvnek egy válás során, hisz a fordított felállást mindenki jól ismeri. Tavaly amúgy a pár Atlantába költözött, mert Turner terhesen forgatta a The Staircase-t, miközben egyedül volt otthon Willával. 

Az apáknak nem jár plecsni azért, mert vigyáznak a gyerekeikre, amíg anya dolgozik. Az anyákat pedig nem szabad máglyára küldeni azért, mert elmennek a barátaikkal szórakozni

– summázta a lényeget a CNN egyik szerzője

Ezen a ponton csoda kell, hogy békés maradjon Sophie Turner és Joe Jonas válása
Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO

A közösségi médiában egyébként rögtön megindult a találgatás, hogy Joe Jonasék ügyvédei adták le a drótot névtelen forrásként. Ezzel egyidőben lesifotók jelentek meg Joe-ról, ahogy egy kávézó teraszán ül a gyermekeivel. Ez már csak azért is érdekes, mert eddig ő is és Turner is tűzön-vízen keresztül ragaszkodtak ahhoz, hogy a fotósok ne lássák a gyermekeik arcát. Ha így volt, akkor Jonas bombája váratlanul a saját arcába robbant.

Újabb per

Az első hét után Joe Jonas egy Los Angeles-i koncerten tért ki a találgatásokra a Hesitate című dal előtt, amelyet Turnerről írt. „Őrült egy hét volt” – mondta, és hozzátette: csak azt higgyék el, amit ő mond. 

Szeptember 19-én meglepő társasága akadt a bulizáshoz Sophie Turnernek: Taylor Swifttel, a férje exével rótta karonfogva New York utcáit. Két nap múlva aztán robbant a bomba, kiderült, hogy Turner azért van az államokban, mert elvileg megpróbálta hazavinni magával a gyerekeit az Egyesült Királyságba, de ezt a férje nem engedte, mert nem adta oda az útleveleket – Turner erre beperelte.


A beadványban a színésznő azt állította, ő és Jonas 2022 decemberében megállapodtak abban, hogy Anglia lesz az állandó otthonuk, és áprilisban már házat is akartak ott venni, csakhogy Turner elkezdte forgatni a Joan című sorozatot. A kereset szerint „némi hezitálással” megegyeztek, hogy amíg Turner forgat, addig a gyerekek Jonasszal legyenek a turné alatt, mivel neki napközben van ideje arra, hogy foglalkozzon velük. 

„A felek terve az volt, hogy amikor az anya 2023. szeptember 14-én befejezi a forgatást, New Yorkba utazik a gyerekekért, és hazatér velük Angliába. Abban állapodtak meg, hogy az anya egy hetet tölt a családdal New Yorkban, majd szeptember 20-án hazatér Angliába a gyerekekkel” – írja a szeptember 21-én kelt beadvány, amely hozzáfűzte, hogy Turner a „sajtóból tudta meg, hogy Jonas beadta a válókeresetet”. 

Jonas stábja erre úgy reagált, hogy a színésznőt márpedig időben értesítették, a gyerekek költöztetését korlátozó végzést pedig már szeptember 6-án postázták. A következő napon Sophie Turnert ismét Taylor Swifttel látták – a rajongói feltételezések szerint azért, hogy azt üzenjék, Jonas mindkettőjüknél egyetlen pillanat alatt állt tovább, de ők tovább lépnek. Lehet, hogy ezen a ponton már csoda kell ahhoz, hogy Jonas és Swift tényleg barátságosan köszönjön el egymástól. 

Nyitókép: Cindy Ord/VF23/Getty Images for Vanity Fair

#Életmód#joe jonas#sophie turner#Jonas Brothers#trónok harca#válás#házasság#gyerek#gyereknevelés#turné#forgatás#bíróság#válóper#ma

Címlapról ajánljuk